Хроніка 18/2015

ПРАВООХОРОНЦІ ЗАТРИМАЛИ КРАДІЯ ВПРОДОВЖ КІЛЬКОХ ГОДИН
23 квітня до Новоград-Волинського МВ УМВС звернулась 64-річна жителька Києва. Жінка повідомила, що обікрадено її дачне домогосподарство у Наталівці. Злодій заліз до сараю, звідки викрав газову плиту, металеві труби та посуд. За попередніми даними, вартість збитку становить близько 2,5 тисяч гривень.
На місці події працівники міліції з’ясували, що зловмисник потрапив до приміщення, пошкодивши дверні скоби. Невдовзі оперативники карного розшуку встановили, що крадіжку вчинив 48-річний місцевий житель, який у скоєному зізнався.
Розпочато розслідування кримінального провадження за ч.3 ст.185 (Крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення) Кримінального кодексу України. Чоловікові загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 6 років.
Прес-служба УМВС України в Житомирській області

ВЕЛОКРАДІЇ ДАЛЕКО НЕ ВТЕКЛИ
Вранці 21 квітня до Новоград-Волинського міськвідділу міліції звернувся 65-річний житель райцентру із заявою про викрадення його велосипеда. Зловмисник забрав транспортний засіб біля магазину, де пенсіонер залишив його на деякий час.
Оперативники карного розшуку встановили, що крадіжку вчинив 46-річний місцевий житель. У чоловіка вилучили викрадене, у скоєному він зізнався.
Аналогічна ситуація трапилась із 44-річним жителем райцентру. Правоохоронці встановили, що чужий велосипед вподобав 41-річний місцевий житель.
За обома фактами нині триває розслідування.
Прес-служба УМВС України в Житомирській області

«VOLKSWAGEN» ВИЇХАВ НА ЗУСТРІЧНУ І ВРІЗАВСЯ У «КРАЗ» — ДВОЄ ЗАГИБЛИХ
Близько 05:45, 25 квітня, на 105-му кілометрі автодороги «Виступовичі-Житомир», поблизу с.Веселівка Коростенського району, водій автомобіля «Volkswagen Golf», 24-річний житель Республіки Молдова, рухаючись у напрямку Коростеня, виїхав на зустрічну смугу руху, де зіткнувся з автомобілем «КрАЗ» під керуванням жителя м.Андрушівка, 1980 р.н.
У результаті ДТП водій і пасажир автомобіля «Volkswagen» від отриманих травм загинули на місці події.
Загалом упродовж минулих вихідних на дорогах Житомирської області зафіксовано 5 дорожньо-транспортних пригод, в яких 2 людини загинули і 5 — отримали тілесні ушкодження.
СУД ВІДПУСТИВ ПІД ЗАСТАВУ СЛІДЧУ, ЯКА ПОПАЛАСЯ НА ХАБАРІ
25 квітня Корольовський суд м. Житомир відмовив прокуратурі області у клопотанні про взяття під варту слідчої Бердичівського міськвідділу УМВС України у Житомирській області. Натомість суд обрав інший запобіжний засіб — грошову заставу на суму понад 36 тис. грн.
23 квітня прокуратура, спільно з УСБУ в Житомирській області, затримала під час одержання неправомірної вигоди на суму 5 тис. грн. слідчу Бердичівського МВ України в області. Встановлено, що лейтенант міліції за вказану суму пообіцяла не притягувати до кримінальної відповідальності жителя Бердичівського району.
Правоохоронця затримано у Бердичеві під час одержання неправомірної вигоди на суму 5 тис. грн. Хабар вилучено, проводяться невідкладні слідчі та процесуальні дії. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється прокуратурою області.
Житомир.info