Шашличний сезон нарешті відкрито!

Нарешті дочекалися! Місто потонуло у зелені й п’янкому ароматі цвіту. Як би фінансово не було важко зараз українцям, але природа манить нас на берег річки, до вогнища. Тому вирушаємо на ринок, аби прикупити усе необхідне для пікніка. За м’ясом для шашлика потрібно йти зранку, адже воно вмить розкуповується: ошийок, вирізка, биток — 75-80 грн./кг, сало — 25-48 грн./кг, телятина — 85-100 грн./кг, яловичина — 75-80 грн./кг, курячі гомілки — 33 грн./кг, грудки — 55 грн./кг.
Щодо овочів: відро картоплі — 15-20 грн., молода картопля — 40 грн./кг, цибуля — 6-7 грн./кг, морква та червоні буряки — 3-4 грн./кг, зелена цибуля — 30 грн./кг, огірки — 25-28 грн./кг, редиска — 28 грн./кг, молода капуста — 28 грн./кг, помідори — 50 грн./кг, шампіньйони — 22-25 грн./кг, щавель — 5 грн./купка, квасоля — 4-5 грн./склянка. Додають у ціні яблука — 19-23 грн./кг, апельсини — 30-32 грн./кг, лимони — 38-40 грн./кг, банани — 32-34 грн./кг.
Молоко — 10 грн./«півто­рачка», сметана — 14 грн./півлітра, творог — від 12 грн./шматочок, домашні яйця — 15 грн./десяток, фермерські — 11-14 грн./десяток.
Жива риба — 22-55 грн./кг, заморожена — 38-125 грн./кг, копчена — 38-135 грн./кг, солена — 36-85 грн./кг.
Цукор — 104 грн./10 кг, дешевшає борошно — 80 грн./10 кг, олія на розлив — 22-23 грн./літр, мед — 40 грн./півлітра, волоські горіхи лущені — 40 грн./півлітра.
Підготувала Ольга ДЕМЧУК