У звягельчан третій раз поспіль абсолютна першість зі станової тяги в області!

У звягельчан третій раз поспіль абсолютна першість зі станової тяги в області!

25 квітня у Житомирі відбувся відкритий чемпіонат області з пауерліфтингу, жиму штанги лежачи, станової тяги та екстремального жиму лежачи «UPC-2015». У змаганнях взяли участь 13 спортсменів із Новограда-Волинського, які показали високий рівень підготовки, здобувши перше командне місце.
Абсолютним чемпіоном області зі станової тяги став Олександр Рубанський, подолавши штангу з рекордним результатом — 205 кг (власна вага спортсмена — 63 кг)! Олександр також став чемпіоном у категорії до 67,5 кг.
У цій же ваговій категорії перше місце у відкритій віковій категорії та друге — серед юніорів зайняв Вадим Юхов із результатом 190 кг.
Третім серед юніорів став Денис Сушицький. Його досягнення — 165 кг.
Чемпіоном серед юніорів у категорії до 60 кг став Олег Стецюк із результатом 115 кг.
Дебютант змагань — Олександр Боньковський — посів друге місце серед юніорів у категорії до 90 кг, подолавши штангу вагою 140 кг.
Капітан і тренер новоградської команди Вадим Омельчук посів друге місце у відкритій віковій категорії (до 100 кг) із результатом 245 кг.
У жимі лежачи чемпіоном серед юніорів у категорії до 67,5 кг став В’ячеслав Лукашишин, якому підкорилася штанга вагою 110 кг.
Друге місце серед юніорів (категорія 60 кг) — у Володимира Мельника з результатом 65 кг. Також другим у відкритій віковій категорії з результатом 95 кг став Олександр Пінчук (категорія 75 кг).
Чемпіонкою серед юніорів зі станової тяги стала Юлія Ткачук, подолавши штангу вагою 120 кг. Друге місце — в Олени Пилипчук із результатом 107,5 кг.
У відкритій віковій категорії перше місце — у Світлани Перебейніс. Її здобуток — 115 кг.
Другою стала Віталіна Тартачна, подолавши штангу 110 кг.
Світлана також зайняла друге місце у відкритій категорії з пауерліфтингу з сумою 260 кг, а також стала другою в екстремальному жимі з результатом 30 кг, який вижала 33 рази. Першою у цій вправі стала Віталіна Тартачна, виконавши вправу з цією вагою 34 рази.
Також у екстремальному жимі з результатом 55 кг (25 разів) другим став Олександр Пінчук.
Відзначимо, що у змаганнях взяли участь близько 100 спортсменів із Житомирської, Київської, Хмельницької, Дніпропетровської та Вінницької областей.
Успішний виступ на обласному чемпіонаті практично співпав у часі з офіційним відкриттям Новоград-Волинської міської федерації пауерліфтингу, яка розпочала роботу у квітні. Засновником і президентом організації став майстер спорту міжнародного класу, чемпіон України та Європи, бронзовий призер кубку світу Вадим Омельчук.
Олег БРЮХАНОВ