Тренерський дебют Дмитра Горбаченка завершився перемогою

Тренерський дебют Дмитра Горбаченка завершився перемогою

25 квітня у Новограді-Волинському урочисто відкрили футбольний сезон 2015 року. Офіційну церемонію, що передувала матчу-відповіді 1/8 фіналу кубку області пам’яті героїв Небесної Сотні, відвідав голова Житомирської обласної федерації футболу О.П.Коцюбко. Очільник федерації виступив із вітальними словами на адресу футбольного клубу «Авангард», який у минулому сезоні став срібним призером чемпіонату області, та вручив із цієї нагоди колективну й особисті відзнаки гравцям і керівництву команди.
Певним сюрпризом для вболівальницької братії стала відсутність у складі «Авангарду» незмінного капітана останніх років Дмитра Горбаченка — віднині він перейшов на тренерську роботу в рідному клубі. І, як кожен молодий тренер, потребував підтримки у вигляді вдалого старту своєї команди. Результативна виїзна нічия у першому матчі (1:1) створила для цього гарні передумови. Адже тепер саме супернику — «Зорі-енергії» з Романова — потрібно було будь-що забивати гол, щоб мати шанси на продовження боротьби за кубок.
Втім, звітна гра не побалувала вболівальників великою кількістю гольових моментів. У діях обох команд відчувався технічний брак і деяка незігра­ність, притаманні початку сезону. У перші хвилини гри ближчими до успіху були гості, але їхні нечисленні удари по воротах нівелював Максим Дубров.
«Авангард» відповідав спробами вивести на ударну позицію Ярослава Корнійчука, який вийшов на поле із капітанською пов’язкою. Але спливали хвилини, і матч вперто котився до нульової нічиєї, яка, нагадаємо, була на руку господарям.
Під завісу гри, намагаючись врятувати ситуацію, гості пішли в атаку ледве не всією командою. І «Авангард» упіймав їх на контратаці вже у компенсований арбітром час. Вихід сам-на-сам із голкіпером перетворив у гол Ярослав Корнійчук! У підсумку — 1:0, і «Авангард» — у чвертьфіналі, де зіграє проти ФК «Баранівка».
Інші пари 1/4 фіналу: СК «Коростень» — «Залізничник» (Малин); «Штурм» (Олевськ) — ФК «Локомотив» (Коростень). Однією ногою у чвертьфіналі й ФК «Зоря» (Романівський район), який у першому матчі 1/8 фіналу розгромив ФК «Морозівка» (Брусилівський район) із рахунком 5:0. За останню путівку до чвертьфіналу посперечаються «Фортуна» (Андрушівка) та ФК «Бердичів».
Перші чвертьфінальні матчі відбудуться 2-3 травня.
Олег БРЮХАНОВ