Хроніка 19/2015

ЗАТРИМАЛИ ДВОХ ВИКРАДАЧІВ КАНАЛІЗАЦІЙНИХ ЛЮКІВ
Дільничні інспектори Новоград-Волинського міськвідділу міліції викрили двох місцевих жителів, які поцупили з вулиць міста принаймні п’ять кришок від каналізаційних люків. Про це повідомляє прес-служба УМВС України в Житомирській області з посиланням на Новоград-Волинський міськвідділ міліції.
Повідомлення про крадіжки кришок від каналізаційних люків із вулиць Новограда-Волинського до міліції почали надходити з середини квітня 2015 року.
Як повідомив начальник міськвідділу міліції Сергій Рябошапка, під час перевірки місцевих пунктів прийому металобрухту в одному з них дільничні міліціонери виявили металеві кришки люків. Згодом вдалося встановити осіб, причетних до їх викрадення. Ними виявилися двоє 30-річних, раніше судимих за майнові злочини, звягельчан.
Обидва у вчиненні крадіжок зізналися. За їх словами, кришки з люків на вулицях міста вони знімали вночі, потому здавали їх у якості металобрухту. Нині встановлена причетність затриманих до викрадення 5 кришок каналізаційних люків на суму близько 800 гривень.
За даними фактами триває досудове розслідування за ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. За чинним законодавством, крадіям загрожує до 3 років позбавлення волі. Чоловіків перевіряють на причетність до вчинення інших подібних кримінальних правопорушень.
Житомир.info

ОПЕРАТИВНИКИ ЗАТРИМАЛИ ЧОЛОВІКА, ЯКИЙ ОБІКРАВ РІДНУ СЕСТРУ
Правоохоронці встановили особу чоловіка, який викрав із помешкання місцевої жительки Wi-Fi роутер. Зловмисником виявився брат заявниці.
До чергової частини Новоград-Волинського міськвідділу міліції звернулась 44-річна жителька райцентру із повідомленням про викрадення з її квартири вартісного приладу.
На місце події виїхала слідчо-оперативна група міськвідділу. Співробітники карного розшуку встановили, що крадіжку скоїв 41-річний брат потерпілої. Чоловік проживає разом із жінкою та, скориставшись відсутністю сестри, забрав її річ.
— Підозрюваний раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за майнові злочини, — повідомив начальник Новоград-Волинського МВ УМВС Сергій Рябошапка.
Чоловікові загрожує покарання від штрафу до позбавлення волі на строк до 3 років.
Прес-служба УМВС України в Житомирській області

ЗВЯГЕЛЬЧАНКУ ВИКРИЛИ У КРАДІЖЦІ ДИЗПАЛЬНОГО
28 квітня до Новоград-Волинського МВ УМВС звернувся 48-річний житель району. Чоловік повідомив, що із сараю його домогосподарства хтось викрав каністру, в якій знаходилося 10 літрів дизпального. Сума збитку склала 250 гривень.
Оперативники карного розшуку швидко встановили, що до злочину може бути причетна 47-річна місцева жителька. Жінка у крадіжці зізналася і повідомила, що пальним розпорядилася на власний розсуд.
За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.185 (Крадіжка, поєднана з проникненням у приміщення) Кримінального кодексу України. Чинне законодавство передбачає за подібні дії ув’язнення на строк до шести років
Новоград-Волинський МВ УМВС України в Житомирській області