ХРОНИКА 47/2008

ЗНЕШКОДИЛИ НАРКОТИК
оперативники сектору по боротьбі з незаконним обігом наркотиків у місцевого жителя, 25-річного гр. К., якого затримали правоохоронці. У молодика оперативники вилучили паперові згортки та поліетиленовий пакет, в яких знаходилася рослинна суміш зеленого кольору, зовні схожа на наркотичний засіб марихуана, близько 200 грамів.
ДАЛЕКО НЕ ЗАЇХАВ
До міськвідділу 1 листопада з письмовою заявою звернувся житель одного із сіл району, який повідомив, що вранці, о 10 год., невідомий заволодів його автомобілем. Того ж дня працівниками сектору ДІМ був затриманий 32-річний житель Київської обл. Автомобіль повернуто власнику. Згідно ст.289 КК України (Незаконне заволодіння транспортним засобом) винна особа карається штрафом від 17000 до 20400 грн. або позбавленням волі на строк від 3 до 5 років. Найцікавіше те, що вартість авто, яким незаконно заволодів злодій, становить близько 9000 грн.
ОБІКРАЛИ АВТОМОБІЛЬ, І НЕ ОДИН
Близько 9 год. ранку на пульт чергової частини надійшло телефонне повідомлення від гр.О., жителя міста, який повідомив, що він виявив пошкодження дверцят та зникнення акумуляторної батареї з власного автомобіля, що знаходився у дворі будинку, де він мешкає. Зникли також документи із автомобіля гр.Н., жительки нашого міста. Невідомий дістався туди, розбивши скло на дверцятах. Про зникнення автомобільного мосту з ВАЗ 2103, що стояв у власному подвір’ї, правоохоронців повідомив і місцевий житель гр.В. До низки потерпілих потрапив і гр.П., який повідомив, що з його автомобіля зникли техпаспорт і банківські картки. За телефонним повідомленням потерпілих працівники міліції проводять розшукову роботу.
ПІДРОБЛЕНІ КУПЮРИ…
7 листопада до міліціонерів з письмовою заявою звернулася продавець приватного магазину і повідомила, що невідомий чоловік придбав у неї продукти, за які розрахувався трьома купюрами, номіналом по 200 грн. кожна, з ознаками підробки. Збувальником підробок, якого затримали працівники міліції, виявився непрацюючий 25-річний сільський житель з нашого району.
Ст.199 КК України (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей…) передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.
ПОГРАБУВАЛИ ІНОЗЕМЦЯ
До приймального відділення Нов.-Волинського ТМО 5 листопада, близько 10 год., з тілесними ушкодженнями, у вигляді забоїв обличчя, було доставлено громадянина Польщі. Як з’ясували працівники сектору карного розшуку, цієї ж ночі, близько 5 год., по вул.Шевченка двоє невідомих із застосуванням сили відкрито викрали у 30-річного іноземця два мобільних телефони «Нокіа» та гроші. Загальна сума збитку становить близько 2,5 тис. грн. За скоєння цього злочину правоохоронці затримали двох місцевих жителів, один з яких — 18-річний студент одного з навчальних закладів міста, а другий — 19-річний молодик, який ніде не працює. Викрадене вилучене.
Тепер зловмисникам світить від 7 до 10 років ув’язнення.
А.ВЛАСЮК, помічник начальника МВ, ст. л-нт міліції