Дует «Strong spirit»: з новоградських турніків — на «Україна має талант»

Дует «Strong spirit»: з новоградських турніків — на «Україна має талант»

ЗА КРОК ДО ФІНАЛУ ПРИПИНИЛИ ЗМАГАННЯ У ШОУ, АЛЕ ЗДАВАТИСЯ НЕ ЗБИРАЮТЬСЯ!
Чимало українців, разом із новоград-волинцями, вболівали за виступ звягельського спортивного дуету «Strong spirit» — у півфіналі популярного телешоу «Україна має талант-7». 2 травня телеканал «СТБ» транслював прямий ефір програми. Його з нетерпінням чекали, тримали перед екранами кулаки, надсилали смс та дзвонили, щоб віддати голоси за воркаутівців (воркаут — спорт на турніках) з Новограда-Волинського — Дмитра Чаплінського та Дмитра Микитюка.

Ще б пак, адже наші Дімасики, як жартома охрестили їх телеведучі, з-поміж трьохсот найталановитіших українців потрапили до двадцятки кращих! Нагадаємо, що в одному з попередніх номерів «Звягеля» ми друкували інтерв’ю з представниками воркауту з місцевого професійного ліцею. Тоді юнаки після вдалого кастингу відправилися у підготовчий табір, щоб готуватися до виступу у півфіналі. Після прямого ефіру глядачі з усієї України мали вирішити: кому ж із учасників пощастить боротися далі за головний приз — 500 тисяч гривень? До речі, у разі перемоги наші хлопці мріяли побудувати у місті спортивні майданчики з турніками для тренування.
За результатами голосування, дует «Strong spirit» зайняв почесне четверте місце. Проте, за умовами відбору, четвертого фіналіста мало обрати журі — з-поміж двох учасників, котрі у глядацькому голосуванні зайняли 4 і 5 місце. І тут, на жаль, голоси членів журі переважили на користь іншої учасниці — співачки-танцівниці Анастасії Прохоренко, а наші земляки припинили боротьбу за головний приз.
У обговореннях після телевізійного прямого ефіру це рішення журі мешканці Новограда-Волинського назвали несправедливим, відреагувавши бурхливою незгодою. Це зрозуміло, адже, по-перше, яскравий спортивний дует сильних духом (саме так перекладається з англійської «Strong spirit») є нашим, місцевим, а по-друге, виступ був справді видовищним, динамічним та оригінальним, маючи вагому претензію на перемогу. Хлопці «порвали» глядачів складними трюками на турніках, відмінною фізичною підготовкою та артистичністю, яку журі відзначило ще під час кастингу.
Попри власні великі амбіції, самі спортсмени гідно сприйняли звістку про результат голосування і вибір журі. З головної сцени шоу талантів вони подякували усім за підтримку, передали привіт рідному Новограду-Волинському. «Приємно було виступати, знаючи, що стільки людей тримають за нас кулаки. Це додавало наснаги!» — поділилися хлопці після прямого ефіру. Звісно, розчарування є, але зупинятися вони не збираються.
Городяни у своїх відгуках вже назвали спортсменів гордістю міста та висловили впевненість, що їх спортивні перемоги — попереду.
16 травня дует виступатиме на гала-концерті «Україна має талант», а зараз триває голосування на alokozay.com.ua. Переможець глядацьких симпатій отримає приз — поїздку на відпочинок у Дубаї.
До речі, комунікабельність Дімасиків відзначили як журі, так і багато учасників телешоу. Анастасія Прохоренко, яку хлопцям довелося «пропустили» у фінал, на своїй сторінці у соціальній мережі написала: «Хотілося би сказати пару слів про хлопців зі «Strong spirit», адже саме з ними нам довелося понервувати більше всього… Діма і Діма стали мені як брати за короткий проміжок часу. Мені було дуже боляче, що вибір постав між нами. Вони гідні цього шоу, вони — круті, і я ними пишаюсь».
Приємно було спостерігати за тим, як звичайні хлопці з неповних сімей, яким лише 17 і 18 років (!), без «даху» і значної фінансової підтримки, йдуть до омріяної мети. Як вони вже зуміли стати захоплюючим прикладом для своїх однолітків, пропагуючи здоровий спосіб життя. А першу власну перемогу — участь в популярному шоу «Україна має талант» — обидва Дмитра присвятили своїм мамам, подякувавши їм за турботу і любов.
Вже влітку учасники телешоу мріють організувати у Новограді всеукраїнські змагання з воркауту. Хоч це — і порівняно новий вид спорту, в Україні є чимало його шанувальників, та у багатьох містах вже проходять подібні змагання. Хочеться вірити, що ця амбітна ідея буде почута владою та керівниками спортивної галузі міста. І люди, завдяки яким наше містечко час від часу виринає з провінційного забуття, отримають підтримку «згори» — щоб про Новоград-Волинський почули знову.
Юлія КЛИМЧУК