«Ось ми які!»: рецептами виховання справжніх українців поділилася друга школа

«Ось ми які!»: рецептами виховання справжніх українців поділилася друга школа

Школи міста цими весняними днями презентують свої творчі звіти, демонструючи громадськості власні досягнення. Слід зауважити, що такі звіти вже стали не лише способом творчих змагань серед шкільних колективів міста, але й дають змогу порівняти можливості, «підтягнутися» до кращих, визначити лідерів.
Представники міського управління освіти й науки запевнили, що творчий звіт ЗОШ №2 вже не вперше стає одним із кращих. І справді: аншлаг у Палаці культури, насичена концертна програма «Ось ми які!», яка не дала глядачам підстав позіхати, активна участь у звіті педагогів та учнів, розкриття та презентація талантів кожного учасника — усе це є показником плідної роботи. Зокрема, саме такі заходи стають стимулами працювати далі. Тому акцент організаторів на тому, що школа-родина є дружною сім’єю, що тут навчаються добрі, радісні й щасливі діти, був підтриманий цікавими творчими ідеями та бурхливими оплесками глядачів.
Поза сумнівом, свято вдалося — про це багато разів говорили зі сцени гості, вітаючи колектив. Аплодисментами, дипломами та оплесками відзначили гордість школи — кращих вчителів та учнів, розповіли про їх досягнення на різних рівнях.
Так сталося, що теми війни на Сході не вдається уникнути навіть на таких святкових заходах — на жаль, це стало частиною життя сучасних українських школярів. Невипадково творчі номери — пісні і хореографічні постановки, пов’язані з війною, — відрізнялися душевністю. А слова директора школи Любові Гарбовської про те, що тут виховують патріотів своєї країни та міста, здобули підтримку чи не у кожному виступі — патріотична тематика стала лейтмотивом виступів школярів.
Вже не вперше батькам доводиться спостерігати за тим, як завзято школярі, особливо щиро — початкові класи, співають Гімн України, адже кожен день у більшості шкіл починається зараз із цих слів, із рукою на серці... Слід віддати належне педагогам, котрі в умовах розчарування суспільства від революцій, економічної кризи та війни, невтомно виховують у юних серцях віру в Україну. Можливо, це підростаюче покоління і стане порятунком для України у нинішньому політичному конфлікті, що гостро заявив про себе на міжнародній арені. Тішить, що нові свідомі українці зростають у кожній школі, готуючи довгоочікувану зміну для української політичної еліти.
Усім, хто взяв участь у підготовці звіту, управління освіти й науки, керівництво ЗОШ №2 та батьки учнів щиро подякували, отримавши приємні враження від концерту, й гарні емоції від його теплої родинної атмосфери.
Юлія КЛИМЧУК
Фото Сергія ЩУРУКА