Семінар начальників штабів цивільного захисту загальноосвітніх шкіл

29 квітня у ЗОШ №9 відбувся навчально-методичний семінар начальників штабів цивільного захисту загальноосвітніх шкіл міста Новограда-Волинського під керівництвом заступника начальника управління освіти і науки Т.В.Ващук. На заході були присутні начальник відділу з питань НС міської ради О.А.Мельник, завідувач навчально-консультаційного пункту цивільного захисту С.В.Купчук, провідний фахівець Новоград-Волинського місьрайвідділу ДСНС у Житомирській області О.В.Мельник, фахівець із оперативного реагування 10-ї пожежної частини міста Р.Ю.Родюк.
Програма семінару була насиченою та цікавою. Захід розпочався з проведення у навчальному закладі «Дня цивільного захисту». Начальник штабу ЦЗ школи Л.В.Дейнека ознайомила присутніх із планом роботи. Запрошені гості відвідали відкриті тематичні уроки з 2 по 11 клас з основ безпеки життєдіяльності і цивільного захисту, показову театралізовану виставу агітбригади «Дружини юних рятувальників».
Несподівано пролунав шкільний дзвоник, і звуки сирени оповістили про умовну надзвичайну ситуацію: загрозу вибуху внаслідок терористичного акту. За сигналом «Увага всім!»почалася термінова евакуація дітей. У супроводі вчителів усі учні швидко й організовано залишили приміщення школи. У цей час на виклик начальника ЦЗ школи В.К.Мельника до місця пригоди оперативно прибули міські спеціалізовані служби ЦЗ: медична — міськрайТМО, протипожежна — пожежна частина №10, охорони громадського порядку — Новоград-Волинське управління СБУ в Житомирській області.
Ланками ЦЗ школи були відпрацьовані дії при виникненні надзвичайної ситуації, пов’язаної з терористичним актом. На спортивному майданчику відбулися навчально-тренувальні заняття з одягання засобів індивідуального захисту та надання першої невідкладної допомоги потерпілим.
На завершення відбувся «круглий стіл» з учасниками семінару, де присутні змогли оцінити роботу колективу школи у підготовці і проведенні показового «Дня цивільного захисту», обмінятись досвідом в організації навчальної роботи з питань цивільного захисту та безпеки життєдіяльності.
С.КУПЧУК, завідувач навчально-консультаційного пункту цивільного захисту