Олега Ляшка назвали татом у новоградському Будинку дитини

Олега Ляшка назвали татом у новоградському Будинку дитини

Власне, у цьому закладі діти називають татами й мамами всіх, хто приділяє їм бодай дещицю уваги. Тож не дивно, що в ролі названого тата опинився і народний депутат Олег Ляшко, який 6 травня погостював у Обласному спеціалізованому будинку дитини, розташованому в Новограді-Волинському.
Одіозний політик, відомий своїми різкими критичними висловами як з трибуни Верховної Ради, так і під час мітингів, цього разу обійшовся без гострих заяв. Можливо, тому (як декілька разів пригадав Олег Валерійович), що йому самому довелося зростати в умовах дитбудинку, і він, як далеко не всі, може зрозуміти почуття цих дітей.
Олег Ляшко, як і кожен поважний гість, котрий відвідує Будинок дитини, прибув не з порожніми руками. Серед подарунків — дитячі візочки й велосипеди, предмети дитячої гігієни, фрукти і солодощі. Остан­нього, до речі, найбільше хотіли тамтешні вихованці. Декілька разів, доки тривало спілкування медперсоналу закладу із нардепом, дітки запитували, чи привіз гість їм цукерки…
Нині у медзакладі постій­но перебуває 52 дитини. Наймолодшій — йде 5-ий місяць від народження, найстаршій — 9 років. «Дітей до одного року у нас — 11, від 1 до 3 років — 25, старше трьох — 16», — розповів «Звягелю» головний лікар Будинку дитини Василь Радченко.
Василь Олександрович на наше запитання зауважив, що протягом останніх десяти років 66 дітей були усиновлені. І це, підкреслив він, прекрасний показник. Це свідчить, що діти, проходячи лікування й реабілітацію, повертаються на такий рівень, коли знаходяться бажаючі їх усиновити. А нерідко такими є… їхні біологічні батьки. Приміром, протягом лише минулого року восьмеро дітей повернулися у свої сім’ї.
Варто вкотре нагадати, що Будинок дитини належить до обласного підпорядкування, отже — фінансується через департамент охорони здоров’я ОДА. Водночас, не секрет, що нормальному і повноцінному функціонуванню заклад завдячує постійній спонсорській і меценатській підтримці. На щастя, про нього не забувають можновладці всіх рівнів. Кожен із них щораз обіцяє не припиняти свою допомогу.
Не став винятком і нардеп Олег Ляшко, котрий, зокрема, зауважив: «Функціонування спеціалізованих закладів, де виховують дітей, — це важлива державна і соціальна справа. Держава повинна створити умови, щоби персонал, який вкладає душу і серце, проявляє терпіння, працює цілодобово, отримував за це гідну оплату. Ми будемо все робити, щоби на державному рівні приймалися відповідні рішення. Наше завдання: щоб діти відчували себе добре і росли, адже дітей не обдуриш».
Олег Ляшко наголосив, що фонд «Рідне Полісся», який працює від його імені, зокрема, на Житомирщині, і надалі постійно опікуватиметься Будинком дитини, що діє в Новограді-Волинському.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Сергія ЩУРУКА