Хроніка 20/2015

ОПЕРАТИВНИКИ РОЗШУКАЛИ КРАДІЯ ПОСУДУ ТА ОДЯГУ
9 травня до Новоград-Волинського міськвідділу міліції звернувся 51-річний житель с.Таращанка із заявою про крадіжку з його будинку. За словами чоловіка, за час його тижневої відсутності зловмисник вибив двері у його будинку та викрав звідти посуд, одяг та запчастини до мотоцикла.
Оперативники карного розшуку встановили, що крадіжку вчинив 18-річний місцевий житель. У нього вилучили викрадене, у скоєному хлопець зізнався.
Триває розслідування кримінального провадження за ч.3 ст.185 (Крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище) Кримінального кодексу України. Підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років.
Прес-служба УМВС України в Житомирській області

В «УАЗІ» ПЕРЕВОЗИЛИ КАРАБІН ІЗ ГЛУШНИКОМ ТА… ОПТИЧНИМ ПРИЦІЛОМ
7 травня на автодорозі «Житомир-Чернівці», в селі Тетерівка Житомирського району, працівники відділу ДАІ зупинили автомобіль «УАЗ», за кермом якого перебував 37-річний житель Житомира.
Під час огляду автомобіля правоохоронці виявили мисливський нарізний карабін «Форт-207» калібру 7,62 мм в зібраному стані, з приєднаним глушником та оптичним прицілом.
На місце події прибула слідчо-оперативна група Житомирського райвідділу міліції. Зброю було вилучено та направлено на дослідження в Науково-дослідний експертно-криміналістичний центр при УМВС.
У той же час інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Розпочато досудове розслідування.
Житомир.info

ЗАТРИМАЛИ ДВОХ МОЛОДИКІВ, КОТРІ ВКРАЛИ ТОННУ ЗЕРНА
До Коростенського МВ УМВС звернулася 55-річна пенсіонерка. Жінка повідомила, що з її сараю викрадено 750 кг пшениці, 250 кг кукурудзи та близько 100 кг металобрухту. Сума завданого збитку становить 4 тисячі гривень.
Оперативники карного розшуку встановили, що зловмисники потрапили до приміщення, пошкодивши навісний замок. З місця події було вилучено низку речових доказів.
У ході проведених спеціаль­них заходів право­охоронці встановили, що до крадіжки причетні двоє парубків, віком 17 та 19 років, які у скоєному зізнались.
Триває розслідування кримінального провадження за ч.3 ст.185 (Крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище) Кримінального кодексу України. Підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років.
Прес-служба УМВС України в Житомирській області

ДАЛЕКО НЕ ВТІК…
Повідомлення про крадіжку автомобіля житомирянина надійшло до міліції 8 травня. Того ж дня працівники міліції встановили особу та розшукали викрадача.
8 травня, близько 7:00, до чергової частини Житомирського МВ УМВС звернувся 50-річний місцевий житель із повідомленням про викрадення з двору багатоповерхівки його автомобіля «ВАЗ».
На місце події виїхала слідчо-оперативна група міськвідділу. Детально розпитавши власника транспортного засобу про обставини, правоохоронці розпочали розшукові заходи. Згодом оперативники карного розшуку встановили, що кримінальне правопорушення вчинив 19-річний місцевий житель.
Нині триває розслідування кримінального провадження за ч.1 ст.289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Парубку загрожує покарання у вигляді штрафу від 1000 до 1200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від 3 до 5 років, або позбавлення волі на той самий строк.
Прес-служба УМВС України в Житомирській області

ЗА «КРИСЯТНИЦТВО» ЧОЛОВІК ВИКРУТКОЮ ПОНІВЕЧИВ СВОЇХ ТОВАРИШІВ
6 травня, близько 20 години, неподалік станції Бердичів-Житомирський між трьома чоловіками, які були підігріті оковитою, виникла сварка. Обурений викликом «криса» 41-річний житель Бердичева господарською викруткою наніс двом «товаришам» тілесні ушкодження. Впевнившись у відсутності випадкових свідків, залишив кривдників неподалік залізничної колії, а сам вирушив у місто.
49-річного місцевого жителя та 23-річного мешканця району з множинними колотими ранами голови та шиї, закритою черепно-мозковою травмою та алкогольним сп’янінням медики супроводили до місцевої лікарні.
За півтори години оперативники лінійного відділу станції Козятин та станції Бердичів встановили особу, яка завдала ушкоджень потерпілим. У чоловіка було виявлено господарську викрутку червоного кольору, якою він і понівечив постраждалих. Правопорушник зізнався у скоєному.
Відповідно до законодавчих норм, таке тілесне ушкодженням є тяжким та небезпечним для життя в момент заподіяння (ч.1 ст.121 КК України). А покарання за скоєння злочину сягатиме до восьми років позбавлення волі.
expreszt.com.ua

У ЖИТОМИРІ ДИТИНА ВИПАЛА З БАГАТОПОВЕРХІВКИ
Увечері 6 травня до міліції надійшло повідомлення про травмування 5-річного хлопчика, який випав з 3-го поверху будинку. Правоохоронці встановили, що дитина знаходилась вдома одна, а також зафіксували перебування батьків у цей час у нетверезому стані. Розпочато кримінальне провадження.
Подія трапилась близько 19:00, по вул.Вітрука, що в обласному центрі. Працівники слідчо-оперативної групи міліції з’ясували, що хлопчик випав з вікна балкону. У цій квартирі проживає 37-річний чоловік та його 25-річна співмешканка з дитиною. У цей час обох дорослих вдома не було.
У результаті падіння хлопчик отримав закриту черепно-мозкову травму та інші тілесні ушкодження. Його госпіталізовано до обласної дитячої лікарні.
У ході з’ясування всіх обставин було встановлено перебування батьків на момент події у стані сп’яніння. Розпочато кримінальне провадження за ст.166 (Злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною) Кримінального кодексу України. За такі дії, що потягли тяжкі наслідки, визначено покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі на термін від 2 до 5 років. Обоє дорослих раніше вже притягувалися до кримінальної відповідальності.
expreszt.com.ua

РЕВНИВЕЦЬ ХОТІВ ЗАРІЗАТИ СВОЮ КОЛИШНЮ ДРУЖИНУ
Увечері 6 травня медики повідомили міліцію про госпіталізацію до реанімаційного відділення 45-річної жительки м. Малин з ножовими пораненнями шиї. Правоохоронці з’ясували, що тілесні ушкодження потерпілій спричинив її колишній чоловік на грунті ревнощів, увірвавшись до місця її роботи в обідню перерву, озброєний кухонним ножем.
45-річного малинчанина оперативники карного розшуку затримали вже на залізниці. У вчиненні нападу на потерпілу чоловік зізнався.
Інформація про подію була внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст.15, 115 (Замах на умисне вбивство) Кримінального кодексу України.
Чоловікові офіційно оголошено про підозру у вчиненні тяжкого злочину. 8 травня судом йому обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування триває. За спробу умисного заподіяння смерті колишній дружині підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 15 років.
Прес-служба УМВС України в Житомирській області