Любов за гроші

На початку серпня одне з міських кафе районного центру оголосило черговий набір обслуговуючого персоналу. Разом з іншими дівчатами 22-річна красуня-молдаванка Роза (імена у матеріалі змінено) вирішила спробувати свого щастя. Їй запропонували посаду офіціантки і взяли на стажування.
Дівчина не працювала і не навчалася, але, як і багато її одноліток, мріяла про красиве життя. Ось і приснилося їй одного разу, що принц обов’язково загляне до неї в кафе. Але, замість привабливого плейбоя, на неї поклав око один із менеджерів цього закладу громадського харчування — Вадим.
Якось у розмові він поділився з дівчиною своєю проблемою. Виявилося, що хлопця попросили протягом місяця звільнити орендовану квартиру, а на пошуки нового житла у бідолахи часу практично не було (майже добу жив на роботі). Роза не тільки поспівчувала, але й зголосилася допомогти. Мовляв, у неї є знайомі ріелтори, готові навіть зробити знижку на свої послуги.
— Вадику, можеш розраховувати на мене, я тобі обов’язково допоможу, тільки ти ж слухай, що я тебе проситиму.
— Квітко, я тобі буду вдячний. Ти чудово знаєш, як я до тебе ставлюся, тому я тобі повністю довіряю. Головне — допоможи!
Наступного дня дівчина по телефону розповіла хлопцю, що для нього знайшлася дуже вигідна квартира, але треба терміново внести тисячу гривень авансу, інакше її можуть здати іншій людині. Хлопець погодився, і через півгодини Роза під’їхала до кафе зі своїм братом. Вони посадили в машину довірливого менеджера, підвезли до банкомату і той, знявши гроші, віддав їх Розі. Подивитися квартиру вони домовилися іншим разом — менеджер поспішав на роботу.
Цього ж дня керівник кафе вирішив, що Роза не пройшла стажування, оскільки вона часто зривала графік і не виходила в свою зміну, вигадуючи різні відмовки. Одним словом, виявилася ненадійною. Її звільнили з роботи.
Через три дні Вадим знову ж таки вирішив нагадати про себе. Роза відповіла на дзвінок і сказала, що квартиранти з’їжджають, і вже завтра можна буде вселятися. Але треба доплатити ще півтори тисячі.
Хлопець запевнив, що проблем із грошима не буде, але зараз він ніяк не може піти з роботи. Спритна Роза знову прийшла на виручку — приїхала в кафе, взяла у хлопця банківську картку і пін-код.
— Ти ж розумієш, Вадю, якщо я не внесу грошей, то квартира піде у нас із-під носа.
— Роза, я вже сказав: я тобі довіряю. Ти не уявляєш, як я вдячний тобі за те, що ти носишся з моїми проблемами, навіть сюди приїхала.
Через 15 хвилин йому прийшло sms-повідомлення про зняті кошти.
Підозр у хлопця не зародилося: він домовився з дівчиною зустрітися завтра і разом відсвяткувати новосілля. Тоді вона обіцяла віддати йому ключі від квартири і кредитку. Але минуло два дні. Роза на зв’язок не виходила, не відповідала на дзвінки або відхиляла виклики.
Наступного дня Вадим прокинувся від того, що отримав sms-повідомлення і захвилювався — дівчина зняла з його рахунку п’ятсот гривень.
Після цього Роза подзвонила і сказала, що потрапила у важку ситуацію, терміново знадобилися гроші, ось вона і скористалася його банківською карткою. Зараз, нібито, вона в міліції, а завтра поверне йому дві тисячі і ключі від квартири. Але через день Роза зняла з картки ще тисячу гривень. Тільки після цього хлопець зрозумів, що його дурять, і звернувся в міліцію. 4 тисячі — значний для нього збиток, місячна зарплата.
«У Рози — красиві чорні очі, я їй вірив до останнього дня, — розповідав на суді потерпілий. — Довго думав, перш ніж звернутися в міліцію. Але ж вона й інших буде обманювати, якщо її не зупинити».
На слідстві Роза спробувала перекласти провину на неіснуючого ріелтора, який виманив у неї гроші і не віддавав ключі від квартири. Засмучена цим обманом, вона соромилася розповісти правду хлопцю і не відповідала на його дзвінки. А потім Розі терміново знадобилися гроші на особисті потреби, і вона не змогла втриматися від спокуси скористатися його банківською карткою.
Однак ця версія виявилася слабкою. Телефони агентства нерухомості, ріелтора та його прикмети дівчина не змогла згадати і зізналася, що вигадала схему шахрайства, коли дізналася про закоханість менеджера. Роза до останнього сподівалася, що хлопець повірить її казкам про ріелтора, і не стане звертатися до правохоронців.
Центральний районний суд міста уважно вивчив усі обставини цієї кримінальної історії і призначив Розі покарання у вигляді одного року і шести місяців позбавлення волі умовно, з випробувальним терміном два роки.
Дівчина повернула гроші потерпілому в день оголошення вироку.
— Пробач мене, Вадю?
— Розо… нехай Бог тебе пробачить, а я вже зробив свої висновки...