Ще три новинки від ПАТ «Новоград-Волинський хлібозавод»

Ще три новинки від ПАТ «Новоград-Волинський хлібозавод»

Кожен день ми зустрічаємося з хлібом, він супроводжує нас від народження до глибокої старості. Хліб для людини — вічний символ життя, благополуччя і достатку. І дуже хочеться, щоб всі ми з вами до глибини своєї душі сприймали сенс цих слів, а не просто як гарні фрази.
\"Ще

Спеціалісти лабораторії хлібозаводу впродовж багатьох років розробляють та впроваджують у виробництво нові рецептури хлібобулочних виробів, дотримуючись при цьому національних традиційних технологій. У результаті цієї роботи на полицях магазинів з’явився новий асортимент:


  • хліб «Звягельський особливий» житньо-пшеничний подовий;

  • хліб «Пшеничний звягельський» формовий.


Нові види виготовляються на рідких житніх заквасках та опарах, що готуються з використанням чистих культур молочнокислих бактерій, оновлення яких на виробництві проводиться щоквартально. Смакові та поживні властивості вказаних хлібів значно покращуються за рахунок такого способу приготування тіста. А ще в рецептурну складову цих хлібів додається олія соняшникова, яка надає м’якушці хліба рівномірну пористість, більшу еластичність, меншу крихкуватість, довшу свіжість.
Цікаво дізнатися споживачам, що хліб «Звягельський особливий» житньо-пшеничний подовий, наприклад, містить в одному буханці лише 0,7 грама солі та 0,3 грама дріжджів, що білки житнього хліба багаті незамінною амінокислотою (лізином), харчовими волокнами, марганцем, цинком, міддю, які так необхідні людському організму для міцного здоров’я.
З 1 травня введено у виробництво хліб пшеничний подовий — «Унавський». Рецептура на цей хліб взята зі збірника існуючих рецептур хлібобулочних виробів, але ми вже працюємо над розробкою власної. І майбутні нові вироби носитимуть назву нашого рідного міста та річки Случ, оспіваної у багатьох віршах українських поетів. Можливо, хлібобулочні вироби називатимуться «Надслучанськими», «Случанськими» чи по-іншому, з покращеними смаковими властивостями.
А завершити хочеться словами поета Василя Симоненка:
«Та нехай над землею година
Чи негода лютує і рве —
Вічна мудрість простої людини
В паляниці звичайній живе».

В.КОРНІЙЧУК, начальник лабораторії