Броня, яка врятує життя військових, — для 12-го полку

Броня, яка врятує життя військових, — для 12-го полку

З початком збройного конфлікту на Сході нашим військовим довелося зрозуміти, що нинішня армійська техніка часто програє у бою сучасним видам озброєння. Як розповів т.в.о. заступника командира в/ч А3814 по роботі з особовим складом майор Андрій Шаповал, ось на такій (на фото) бойовій розвідувально-дозорній машині (БРДМ) декілька місяців тому загинули двоє військовослужбовців 12-го окремого полку оперативного забезпечення, ще один боєць був контужений. Аби уберегти надалі особовий склад від втрат, військові звернулися до громади — з проханням допомогти у обшитті БРДМ, щоб посилити захист броні.
На допомогу військовим прийшов один із місцевих активістів — директор Новоград-Волинського лісгоспу Степан Нусбаум. За вісім днів було встановлено металеві решітки на броню, тепер вдосконалений захист спроможний захистити машину від пошкодження артилерійськими снарядами. На це витрачено 800 метрів металевої стрічки і 16,5 тисяч гривень. Директор лісгоспу профінансував роботи, а виконали їх активісти Самооборони.
Днями до нас у редакцію звернулися представники 12-го окремого полку оперативного забезпечення, щоб подякувати активістам за вкрай важливу допомогу. В умовах війни на Сході будь-яка допомога для військових є неоціненною, особливо ж — така, що допоможе врятувати людські життя. На жаль, техніки, яка потребує вдосконалення, в українській армії ще багато. Хочеться вірити, що не лише наші свідомі активісти, а й Міністерство оборони України зверне на це увагу. І завдяки вчасній і дієвій спільній допомозі, вдасться вберегти не одне життя наших захисників…
Юлія КЛИМЧУК