Мистецтво — на підтримку армії: колективи Палацу культури долучилися до благодійності

Мистецтво — на підтримку армії: колективи Палацу культури долучилися до благодійності

Колектив міського Палацу культури вирішив цьогорічні творчі звіти своїх колективів присвятити підтримці учасників АТО. Тому кошти, виручені від концертів, спрямовують на благодійність. Спільно з волонтерською громадською організацією «Сонячне сяйво Житомирщини» одні колективи організували низку виїзних концертів, інші — провели благодійні звіти на головній сцені міста.
Як розповіла головний режисер загальноміських заходів Ірина Панасюк, у цю справу кожен артист намагається внести частку своєї душі. Усвідомлюючи, як багато важить зараз будь-яка підтримка для тих, у кого війна на Сході забрала близьких, або хто потребує коштів на відновлення здоров’я, втраченого у бойових діях. Так, сьогодні багато хто втомився від безперервного збору коштів в Україні, від негативу від війни, від бездіяльності влади, корупції та розчарувань. Втім, люди, котрі займаються благодійністю, не мають морального права втомлюватися від усього цього. «Якщо не ми, то хто?», — говорять вони і не опускають руки.
Серед тих, хто долучився до благодійності у Палаці культури, авторитетні та відомі місцеві творчі колективи. Зокрема, народний дитячий фольклорний колектив «Ордана» (керівник — Заслужений працівник культури України Віра Матвійчук), народний хор ветеранів, народний ансамбль пісні і танцю «Полісся»(керівник — заслужений працівник культури України Микола Куркач).
Ансамблі «Ордана» та «Полісся» збирали благодійні пожертви для тяжкопораненого у зоні АТО розвідника Ігоря Лук’янця, який довгий час лікувався у Ізраїлі, бо наші лікарі не мали досвіду настільки складних операцій. Тепер військовий перебуває у київському шпиталі, де медики продовжують боротися за відновлення стану здоров’я Ігоря.
Хор ветеранів організував концерт на честь пам’яті загиблого під Дебальцевим військового з 12-го полку оперативного забезпечення Віктора Козака. До речі, загиблий був земляком художнього керівника хору ветеранів Миколи Куркача (обидва вони — з Майстрова). Цікаво й те, що концерт до Дня Перемоги об’єднав ветеранів ВВВ та учасників АТО — у залі були присутні і ті, й інші. Хвилюючою миттю став вихід на сцену добровольця ЗСУ Олександра Бойчука, який повернувся із зони АТО і прийшов на концерт з квітами, щоб привітати зі святом діда-ветерана — Віталія Матвійовича Бойчука.
Цими вихідними друзі та однокласники зустрічали вдома учасника АТО Ігоря Лук’янця, вперше після десяти місяців лікування у Ізраїлі та Києві.
Юлія КЛИМЧУК