Престижні результати з чемпіонату України — у кіокушин-каратистів

Престижні результати з чемпіонату України — у кіокушин-каратистів

16-17 травня у Вінниці відбувся чемпіонат України з кіокушин-карате серед дітей 1999-2006 р.н. Як розповів президент Житомирської обласної федерації Олександр Гордієнко, участь у змаганнях взяли близько п’ятисот учасників. Були представлені спортсмени з усіх областей нашої країни, окрім Луганської та Донецької. Хоча донедавна, навіть попри ситуацію на Сході, спортсмени з цього регіону були активними учасниками всеукраїнських змагань.
Новоград-волинська команда здобула наступні результати: 2 місце — Денис Шелінговський (11 років) та Юлія Гедзюк (10 років); 3 місце — Вадим Олійник (9 років), Іван Никитович (12 років) та Василь Забережний (15 років).
За словами тренера, такі результати є дуже престижними для спортсменів — адже на чемпіонаті представлено багато різних федерацій кіокушин і був дуже серйозний відбір. До збірної Житомирської області увійшли каратисти з Житомира, Бердичева, Баранівки та Новограда-Волинського, загалом — 20 спортсменів. Натомість призові місця вдалося здобути лише звягельчанам. Очевидно, присутність на чемпіонаті тренерів додала каратистам впевненості.
А напередодні у Вишгороді, що на Київщині, відбувся всеукраїнський турнір із кіокушин-карате — серед дітей та дорослих. Тут змагалися близько трьохсот учасників з
9 областей України. У підсумку, перше місце — у Дениса Шелінговського, друге місце вибороли Юлія Гедзюк та Дарія Заруцька, третє — Єгор Сорочинський та Анна Ковальчук. Зараз спортсмени готуються до місцевих змагань.
Юлія КЛИМЧУК