Три чемпіони світу і світовий рекорд!

Три чемпіони світу і світовий рекорд!

\"ТриОсь такий ужинок новоградських силачів на 25-му чемпіонаті світу (WPA) з пауерліфтингу, жиму штанги лежачи і станової тяги серед професіоналів та аматорів, що проходив у Луцьку, 13-17 травня. Масштабне спортивне дійство в якості учасників відвідали 500 спортсменів із 15 країн.
Чемпіонкою у ваговій категорії до 52 кг серед тінейджерів у змаганнях зі станової тяги стала Олена Пилипчук, яка виконала норматив майстра спорту та встановила рекорд світу в цій вправі — 115 кг, оновивши минулий світовий рекорд аж на 25 кілограмів!
Чемпіоном у тій же віковій категорії (вагова — до 67,5 кг) із результатом 165 кг став Назар Сокол.
У відкритій віковій категорії (до 100 кг) точилася запекла боротьба за чемпіонство. Виконавши всі три підходи, на відміну від своїх конкурентів демонструючи ідеальну техніку, чемпіоном світу з результатом 255 кг став тренер та капітан новоградської команди Вадим Омельчук. Цим результатом він встановив новий рекорд України, перевищивши колишній на 15 кг.
\"ТриВарто відзначити, що команда з Новограда-Волинського посіла друге командне місце на чемпіонаті світу серед спортивних клубів!
Олег БРЮХАНОВ