КУБОК У «ЗВЯГЕЛЯ-750»

КУБОК У «ЗВЯГЕЛЯ-750»

Свій останній матч сезону 2008 року ФК «Звягель-750» проводив на власному полі. Це був другий поєдинок фіналу розіграшу кубку, встановленого обласною федерацією футболу. Суперником був ФК «Прес», з смт.Радомишль. Перший матч звягельчани зіграли внічию 3:3, тож численні уболівальники, які заповнили того дня чашу стадіону «Авангард», сподівались на вдалий результат матчу. Найоптимістичніші прогнози, котрі були до матчу у колі вболівальників, коливались від рахунку 3:1, або 4:1, звичайно, на користь господарів.
\"КУБОК

Гру наша команда розпочала у такому складі: голкіпер Максим Дубров, захисна лінія — Роман Весельський, Ігор Вакуленко, Віталій Ванжура, лінія півзахисту та нападу — Дмитро Горбаченко, Юрій Кравчук, Ігор Ковальчук, Дмитро Ржондковський, Михайло Войтович, Ярослав Корнійчук, Юрій Пєрін. Після свистка, що сповіщав про початок поєдинку, гравці «Звягеля-750» розпочали масові атаки на ворота суперника, така тактика вже невдовзі принесла позитивний результат — після сильного удару Юрія Пєріна воротар відбив м’яч прямо на ногу Михайла Войтовича, котрий повторним ударом вбив його у сітку воріт. Гра у звягельчан була осмислена, футболісти підтримували один одного схвальними вигуками, відмінно підстраховували партнерів на всіх ділянках поля.
Невдовзі після першого голу Ярослав Корнійчук, завдяки індивідуальній майстерності, обійшов декілька захисників і зробив точну передачу знову ж таки на автора першого голу — Михайло і цього разу не схибив, другий м’яч влетів у сітку суперника. Радості уболівальників не було меж, це була заява про перемогу. Як не дивно, але після двох пропущених голів радомишляни заспокоїлись, налагодили гру у нападі і відповіли досить гострими атаками, після яких наш воротар відбивав м’ячі на кутовий. Розпочалася гра на зустрічних курсах, м’яч не затримувався у центрі поля, однак реалізувати гольові моменти нікому не вдавалося.
Час першого тайму добігав кінця, коли раптово для себе і усіх, хто був присутній на матчі, «начудив» воротар господарів, котрий вирішив пограти у пас із захисниками у власному штрафному майданчику. Форвард гостей перехопив несильну передачу голкіпера, і рахунок на табло став 2:1.
У перерві між таймами було проведено нагородження команд-призерок, які виступали у чемпіонаті Новоград-Волинського району. Друга половина матчу пройшла у нервовій боротьбі з боку обох суперників. Обидві команди частенько втрачали контроль над м’ячем, компенсуючи втрати порушенням правил, арбітр зустрічі, щоб охолодити емоції, двічі показав «жовті» картки гравцям обох клубів. І все ж ближче до взяття воріт були гравці нашої команди, однак вдала гра воротаря на останньому рубежі та невдала гра форвардів «Звягеля» не дозволила збільшити рахунок поєдинку. Так і добіг до кінця другий фінальний матч без змін результату голів на табло стадіону «Авангард».
Перемога дозволила нашим землякам здобути перший серйозний трофей обласного футболу. Після фінального свистка обидві збірні, котрі вишикувалися біля центральної трибуни під оплески глядачів, отримали нагороди з рук голови ЖФФ О.П.Чернявського. Вихованці дитячого садка привітали переможців, прочитавши віршики на футбольну тематику та вручивши квіти учасникам фіналу. До привітань наймолодших долучилися міський голова М.П.Боровець та голова РДА М.О.Іванюк, голова ради засновників клубу «Звягель-750» В.В.Гордійчук.
Тренер та гравці команди зробили все від них залежне. Тож є сподівання, що їхня праця буде належно оцінена вже в урочистій обстановці у великій залі міського Палацу культури.
Володимир БУРКОВСЬКИЙ

\"КУБОК