Казка про фей

Жили-були в одній невеликій міській квартирі три домашні феї. Всі вони були маленькі, з прозорими крильцями, непомітні для людського ока. Одна з фей мала чорне волосся, інша була білявкою, а третя повсякчас змінювала колір зачіски. Вона і рожевою ставала, і рудою, а іноді, навіть, яскраво-синє волосся носила.
Перша фея жила у старій шафі, у засушеній троянді, а друга — у прозорій кришталевій вазі. Третя, юна фея, мала за домівку усі м`які іграшки, що висіли на стіні, над ліжком дівчинки, яка жила у цій квартирі.
Кожна фея мала в хаті свої обов’язки. Щовечора, коли дівчинка-хазяйка готувалася до сну, феї вже були напоготові. Поки дівчинка вмивалася та надягала піжамку, феї збиралися всі втрьох за великою шафою. Там вони перешіптувалися про свої чародійські справи, незрозумілі людям.
Потім дівчинка лягала спати та в кімнаті вимикали світло. Їй часто було страшно засинати одній у темній кімнаті. Промені світла з вулиці бігали по стінах, і дівчинка боялася розплющувати очі та дивитися на них. Але тут до справи приступали феї. Вони вилітали із-за шафи та літали кімнатою. Феї чаклували, розповсюджуючи навкруги сріблястий пил своїх чарів. І дівчинка переставала боятися. Вона засинала спокійно, знаючи, що все безпечно в її кімнатці.
А у фей було ще багато справ. Чорноволоса фея, яка зробила собі постільку на засушеній троянді, працювала феєю давнини. Вона насилала на мешканців дому добрі та теплі спогади, коли це було необхідно. От, знаєте, буває таке, що сидиш-сидиш та й раптом згадаєш щось добре, щось гарне! А це означає, що тим часом фея давнини працює тишком-нишком.
Юна фея з різнокольоровим волоссям була феєю радості та безтурботних дитячих пустощів. Вона розсипала іноді кімнатами різнокольорові кульки, які ніхто з домашніх не бачив. От кажуть: «Ти що, смішинку проковтнув?». А смішинка — це і є кольорова кулька. Як розлетяться ті кульки по квартирі, то в ній запанують веселощі, гамір, ігри та безжурний сміх. У всіх, хто знаходиться у квартирі, зненацька підніметься настрій. Прийдуть гості та стане ще веселіше! А все це — робота юної феї, що ховається у м’яких іграшках!
А білява фея — це фея кришталю. Кожного ранку вона розсипає кімнатами золотавий пил. Це таке чародійство спокою та бадьорості. Воно існує для того, щоб мешканці дому прокинулися та відчули себе щасливими.
А ще цей золотавий пил фея швиденько розсипає, коли вдома хтось свариться, або батьки сварять дітей. Чародійство діє не одразу, але швидко. Минає небагато часу, та бундючні обличчя розгладжуються, на них набігають посмішки, забуваються образи. В домівці знову панує мир та лад.
Отаке добро чинять кожного дня в домівці наші непомітні маленькі феї з прозорими крильцями! Можливо, у вашій домівці вони також водяться? Просто ви їх ніколи ще не помічали?
Марія КОРОЛЬОВА