За черговим страшним діагнозом — доля людини…

До нас у редакцію прийшла звягельчанка Тетяна Лонська (Скакунова) з проханням допомогти зібрати кошти на лікування її чоловіка Сергія Лонського (1975 р.н.), у котрого виявлено хворобу Бехтерєва (анкілозуючий спондилоартрит). Внаслідок прогресуючої хвороби уражені кістки зростаються, роблячи суглоби нерухомими, також це загрожує нерухомістю хребта. Лікарі прогнозують частковий параліч у Сергія, котрий зараз лікується у Житомирському ревматологічному центрі. Попри те, що фізична праця чоловіку заборонена, ймовірно, йому таки доведеться працювати, щоб заробити кошти на дороге лікування. Як розповіла його дружина, одна упаковка рекомендованого препарату «Ембрел» коштує близько 15 тисяч гривень, а загальна вартість курсу лікування — 80 тисяч.
«У мене немає таких грошей, — говорить Тетяна, а без лікування я можу втратити чоловіка. Ми живемо у комуналці, на 43 кв.м вп’ятьох. Мені навіть нема що продати, щоб врятувати життя коханого».
Малозабезпечену багатодітну родину вже не раз випробовували труднощі. У 2004-му році — рак нирки (нефробластома) у старшої доньки, на тлі чого її батько покінчив життя самогубством, а сама Тетяна захворіла на інфільтративний туберкульоз. І ось тепер, коли з новим чоловіком створили сім’ю і ростили трьох дітей, — знову біда. «Скільки я живу — борюсь за життя своє та рідних, — говорить жінка, — дуже прошу звягельчан допомогти мені вберегти життя хорошого батька своїх дітей…».
Такі слова і страшні діагнози, на лікування яких бракує грошей, на жаль, сьогодні часто можна почути. На каналі ІСТV, куди звернулася Тетяна, їй сказали, що вже немає змоги вислуховувати подібні історії — дзвонять з усієї України. Але жінка не втрачає надії, що її чоловіку допоможуть добрі люди.
Реквізити для перерахунку: номер карткового рахунку 26255580199812, номер транзитного рахунку 2924995700100, МФО 311647, код ЄДРПОУ 09311380, Ощадбанк. Отримувач — Тетяна Євгенівна Лонська.