Військові фляги з розписом і підсвічники з гільз — лоти незвичайного аукціону

Військові фляги з розписом і підсвічники з гільз — лоти незвичайного аукціону

\"Військові21 травня у Києві відбувся благодійний аукціон «Мир, створений руками» — за ініціативи заступника командувача військ з територіальної оборони ОК «Північ» полковника Олександра Нестеренка, небайдужих звягельчан та об’єднання українських патріотів «Укроп». Захід був покликаний фінансово підтримати наших воїнів.
Особливістю аукціону стало те, що тут були представлені вироби, зроблені майстрами з гільз, уламків від снарядів, ящиків від набоїв, військових фляг тощо. Цей незвичний матеріал був переданий у творчі майстерні Житомира, Миргорода, Кам’янця-Подільського. Тут народні умільці перетворили військові речі на предмети інтер’єру та сувеніри: військові фляги з декоративним розписом, скриня під «старинку» — з ящика від набоїв, підсвічники, годинники — з гільз від гармати... Погодьтеся, ні у кого немає сумніву, що краще використовувати ці речі на мирних мистецьких виставках, аніж на війні.
Загалом, понад двадцять лотів було представлено на аукціоні. Зокрема, ніж із клинком з дамаської сталі, виготовлений ковалем Петром Федорякою, котрий загинув у зоні АТО. До речі, на аукціоні була присутня дружина загиблого, Валентина, котра погодилася на участь у заході, щоб підтримати світлу пам’ять про чоловіка.
\"ВійськовіЗа словами волонтерів, під час, так званого, «перемир’я» відчувається зниження підтримки нашої армії з боку громадян, тому й виникла ідея проведення незвичного аукціону. Його гостями стали військовослужбовці 30-ї окремої механізованої бригади. Саме 30-й ОМБр та іншим підрозділам ЗСУ були передані 130 тисяч гривень, які зібрали від продажу лотів. За ці кошти армійці планують придбати оптичні прилади (тепловізор та прилади нічного бачення).
Приємним моментом для учасників аукціону став виступ гурту «Друга Ріка». Фронтмен Валерій Харчишин розповів про своїх друзів-музикантів, котрі воюють нині у АТО. «Сниться, як дістала ця війна» — ці слова з пісні гурту «Я чую» особливо промовисто нині передають настрій українців. Наприкінці музиканти сфотографувалися з військовими та волонтерами, побажавши усім миру. Військові ж подякували за підтримку та вручили подяки найактивнішим.
Підготувала Юлія КЛИМЧУК