Хроніка 24/2015

СИН УБИВ МАТІР, БО НЕ ДАЛА ГОРІЛКИ
4 червня правоохоронці затримали 57-річного жителя Любарщини, який намагався замаскувати смерть вбитої ним матері під природню. Чоловікові оголошено про підозру у вчиненні злочину. Обтяжуючою обставиною є вчинення ним вбивства у стані сп’яніння.
Повідомлення про смерть 78-річної жительки Старого Любара надійшло до міліції вранці 4 червня. Телефонував її син і сказав, що у будинку померла мати.
Вже на місці події працівники слідчо-оперативної групи запідозрили вчинення кримінального діяння. Тіло жінки з синцями на обличчі знаходилося на підлозі в одній із кімнат будинку.
Згодом судово-медична експертиза засвідчила причинний зв’язок між смертю бабусі та наявними у неї тілесними ушкодженнями у вигляді закритої черепно-мозкової травми та крововиливу головного мозку.
З’ясувалось, що близько 1 години ночі, 4 червня, до будинку прийшов син загиблої, який проживав тут же. П’яний і розлючений чоловік почав вимагати від матері горілки та грошей. Голосна суперечка продовжилася побиттям жінки. Та впала на підлогу. Лише вранці чоловік повідомив про її «природню» смерть до міліції.
Відповідно до ч.1 ст.115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України, чоловікові загрожує ув’язнення на термін від 7 до 15 років.
expreszt.com.ua

ПЕНСІОНЕР ДОПОМІГ ЗАТРИМАТИ ЗЛОДІЯ
Вранці 7 червня 61-річний чоловік помітив молодика, який намагався викрасти акумулятор із його автомобіля. Пенсіонер викликав міліцію та не дозволив зловмисникові втекти.
Повідомлення про подію надійшло до чергової частини міськвідділу о 6:45. На місце події виїхала слідчо-оперативна група. Господар автомобіля «ВАЗ-21011» вказав міліціонерам на чоловіка, який намагався викрасти із транспортного засобу акумулятор.
Молодик, як з’ясувалось, 32-річний житель району у всьому зізнався. Нині триває перевірка щодо його причетності до інших аналогічних злочинів.
Розпочато розслідування за ч.1 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Такі дії караються накладенням штрафних санкцій, громадськими або виправними роботами, піврічним арештом або позбавленням волі строком до 3 років.
Прес-служба УМВС України в Житомирській області

ПРИПИНЕНО ДІЯЛЬНІСТЬ НЕЛЕГАЛЬНОГО ПУНКТУ ПРИЙОМУ МЕТАЛОБРУХТУ
Працівники карного розшуку припинили незаконну діяльність 48-річного жителя одного із сіл Коростенського району. Чоловік, не маючи спеціального дозволу на вчинення операцій із металобрухтом, організував за місцем свого постійного проживання незаконний пункт прийому лому чорних металів та здійснював закупівлю у населення.
Під час проведення санкціонованого обшуку співробітники міліції на подвір’ї домоволодіння чоловіка виявили та вилучили металобрухт чорного металу загальною вагою понад 600 кг, а також спеціальні ваги, призначені для зважування товару.
За чинним кримінальним законодавством, порушення порядку здійснення операцій із металобрухтом караються значним штрафом або виправними роботами на строк до 2 років, або обмеженням волі на строк до 1 року.
Коростенський МВ УМВС України в Житомирській області

22-РІЧНИЙ ХЛОПЕЦЬ ВИКРАВ БЛИЗЬКО ДЕСЯТИ СПОРТИВНИХ ВЕЛОСИПЕДІВ
Упродовж травня до міліції надійшло одразу декілька заяв від жителів Коростеня про крадіжки велосипедів. Невідомий уночі проникав до підсобних приміщень домогосподарств потерпілих, зриваючи навісні замки на дверях. Як правило, всі викрадені транспортні засоби були вартісними спортивними моделями. Провівши низку слідчо-розшукових заходів, працівники міліції припинили злочинну діяльність крадія. Ним виявився 22-річний місцевий житель, без постійного місця роботи. Підозрюваного було затримано.
Як розповів начальник Коростенського МВ Ігор Жміда, нині встановлено, що молодик причетний до 9 крадіжок. Чужі велосипеди він продавав за півціни, а інколи — й нижче. Всі отримані кошти витрачав на власні потреби.
Хлопцеві може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 6 років. Правоохоронці також перевіряють його причетність до інших подібних злочинів на території району.
Житомир.info

В ЄМІЛЬЧИНСЬКОМУ РАЙОНІ МІСЦЕВІ ЖИТЕЛІ БЛОКУВАЛИ ДОРОГУ
9 червня, з 8 до 11 години, на 85-му км автодороги «Васьковичі — Шепетівка», було тимчасово обмежено рух автотранспорту. Жителі с.Радичі організували акцію з висловлення невдоволення станом місцевої автодороги.
Близько 30 жителів Радичів взяли участь у акції. Аби дослухалися до їх вимог, люди поза межами пішохідного переходу частково обмежили рух великогабаритних вантажівок.
Задля недопущення грубих порушень громадського порядку та організації руху транспорту в об’їзд, на місці події працювали співробітники Ємільчинського РВ УМВС та наряди Державтоінспекції. На розмову до людей приїхали також начальник управління ДАІ Житомирщини Володимир Гриб та т.в.о. керівника районної міліції Ігор Шишковський. Окрім того, на місце проведення акції прибули представники райдержадміністрації та обласної служби автодоріг.
Після перемовин із представниками органів місцевого самоврядування селяни закінчили акцію. Близько 11 години рух транспорту було повністю відновлено.
Водночас правоохоронці, розуміючи проблеми, які змушують людей вдаватись до подібних акцій, все ж переконливо просять не чинити незаконних дій.
Прес-служба УМВС України в Житомирській області

У ДТП ОТРИМАЛИ ТРАВМИ ДВОЄ ЖИТЕЛІВ КІРОВОГРАДЩИНИ
89 порушень Правил дорожнього руху було виявлено та припинено працівниками Державтоінспекції на автошляхах області упродовж минулих вихідних. Затримано 13 водіїв за керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння. Складено 10 адміністративних протоколів на водіїв за перевищення швидкісних режимів.
Також зафіксовано дорожньо-транспортну пригоду, в якій двоє людей отримали тілесні ушкодження. 4 червня, близько 04:30, на 224-му км автодороги «Київ-Чоп» (Новоград-Волинський район), водій автомобіля «Богдан», житель Кіровоградської області, 1989 р.н., не впорався з керуванням та здійснив наїзд на колесовідбійник. Унаслідок ДТП водій та пасажир автомобіля отримали тілесні ушкодження та доставлені до медичного закладу.
«МОПЕДИСТ» ПОТРАПИВ У ЛІКАРНЮ
7 червня, близько 19:40, у Новограді-Волинському водій мопеда «Фаворит», житель району, 1996 р.н., здійснив зіткнення з автомобілем «ІЖ-412», під керуванням жителя райцентру, 1943 р.н.
Унаслідок ДТП водій мопеда отримав тілесні ушкодження та доставлений до медичного закладу.
УДАІ УМВС України в Житомирській області

ТРИ СОТНІ БОЄПРИПАСІВ ВИЛУЧИЛИ ВДОМА У ЗВЯГЕЛЬЧАНИНА
У домоволодінні звягельчанина міліціонери виявили металеву валізу з патронами. Майже 350 набоїв часів Другої світової війни чоловік знайшов у місцях колишніх боїв і зберігав вдома. Нині триває перевірка.
4 червня під час огляду домоволодіння 46-річного чоловіка правоохоронці виявили в одному з підсобних приміщень специфічний багаж — металевий ящик із набоями калібру 7,62 мм. За словами господаря, патрони разом з іншими речами-свідченнями років війни він знайшов у лісі. Набої, хоч і піддалися руйнівному впливу корозії, все ж є вибухонебезпечними для оточуючих. Відтак їх вилучено. Призначено відповідне експертне дослідження.
— За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України, — коментує начальник Новоград-Волинського МВ УМВС Сергій Рябошапка. — За його результатами прийматиметься рішення щодо відповідальності чоловіка.
Також перевіряється призначення небезпечного арсеналу.
Прес-служба УМВС України в Житомирській області