Відкритий лист батьків ДНЗ №5

«Поясність на сторінках газети, з якою метою закривається дитячий садочок? Ми, батьки, гадали, щоб робити ремонт! Якщо наш ДНЗ №5 закрився з 1 червня, то і ремонт мав би початися з червня. Наших дітей уже другий рік на час ремонту переводять у ДНЗ №6. А для чого? Ми привели туди своїх дітей. Там — свої групи переповнені, ще й наших дітей додали. Крім цього, повним ходом теж роблять ремонт (групи розібрані ще з кінця травня, білять стелі, стіни, на вікнах порожньо, іграшки зібрані, у групах безлад).
Батьки запитали: «А що, вас закривати не будуть на ремонт влітку?» Відповідь: «Будуть у липні». Запитання: «А чому ж ви в даний час робите ремонт із такою кількістю дітей, ще й є «чужі» діти? Вам не важко? А безпека дітей?» У відповідь — мовчання й знизування плечима… Запитання: «А в липні що ви маєте робити?» Відповідь: «Увесь колектив відправляють у відпустку!».
А тепер поясніть, для чого наших дітей із п’ятого садочка переводять у шостий? З таким успіхом і працівники ДНЗ №5 можуть одночасно робити ремонт і працювати. Тільки діти ходитимуть у свій садочок, і кількість дітей в оздоровчий період не буде захмарною!
До речі, що це за оздоровчий період, коли у групі — по 25-28 дітей? Або ще краще — групи зведені докупи. У групах — безлад, вихователі з відрами, щітками, у робочому одязі, забруднені у фарбу! Це — просто жах!
З’ясувалося від батьків ДНЗ №6, що в цьому садочку — це норма. І таке повторюється кожного року. Де робота санстанції?
Цікавилися, для прикладу, про ДНЗ №10. Там — усе в порядку. Закрили з червня — і ремонт із червня.
Вибачте, може, десь жорстко, але це — реальна правда!».
Від редакції. Редакція газети «Звягель» отримала цього листа в останній момент, коли поточний номер був готовий до друку. Втім, враховуючи актуальність проблеми, ми знайшли можливість опублікувати його з мінімальною кількістю правок, зберігши стиль викладення. Сподіваємось, що компетентні органи розберуться в суті проблеми і дадуть відповідь батькам-авторам листа на поставлені питання. Або — на сторінках газети, або (ще краще) — дієвими рішеннями, в результаті яких проблемні питання зникнуть взагалі чи, хоча б, зведуться до мінімуму.