Хроніка 26/2015

ПОТРАПИВ ПІД ПОТЯГ — ЗАЛИШИВСЯ БЕЗ НОГИ…
У п’ятницю, 19 червня, під колеса маневрового локомотива потрапив чоловік. Сталося це неподалік від залізничного мосту через річку Смолка, на ділянці залізниці «Новоград-Волинський — Житомир». Як вдалося з’ясувати «Звягелю», чоловік ішов по насипу, обабіч колії. Машиніст маневрового локомотива подав попереджувальний звуковий сигнал, проте з невідомих наразі причин потерпілий на нього не відреагував.
Як повідомили у травматологічному відділенні міськрайТМО, в результаті удару локомотива чоловік отримав травматичну ампутацію правої гомілки (на рівні колінного суглобу), переломи таза, стегна. З’ясування обставин пригоди триває.
Власна інформація

СКОРИСТАТИСЯ НАРКОТИКОМ НЕ ВСТИГ
Особу з неадекватною поведінкою міліціонери помітили на одній із вулиць Новограда-Волинського. Підозрілий чоловік різко змінив напрямок свого руху, побачивши правоохоронців, і спробував взагалі зникнути з поля їх зору. За декілька хвилин така його поведінка стала зрозумілою: під час поверхневого огляду під одягом у чоловіка міліція виявила медичний шприц, частково наповнений рідиною коричневого кольору.
За словами затриманого, 37-річного звягельчанина, у шприці містився ацетильований опій, який він планував ужити. Подібні протиправні дії караються від штрафу до позбавлення волі строком до 3 років.
Новоград-Волинський МВ УМВС

КРИМІНАЛЬНІ ПРОВАДЖЕННЯ СТОСОВНО НЕПОВНОЛІТНІХ ШАХРАЇВ НАПРАВЛЕНО ДО СУДУ
Новоград-Волинською міжрайонною прокуратурою здійснювалось процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.190 КК України (Шахрайство, вчинене шляхом незаконних операцій із використанням електронно-обчислювальної техніки).
У ході досудового розслідування кримінальних проваджень встановлено, що на території м.Новоград-Волинський діяли двоє неповнолітніх інтернет-шахраїв, які через мережу загального доступу Інтернет, на сайті «OLX», упродовж лютого-березня 2015 року, продавали товарно-матеріальні цінності (мобільні телефони, газобалонне обладнання для автомобілів тощо), яких у дійсності не мали. Громадяни здійснювали замовлення неіснуючих товарів, перераховуючи при цьому кошти на рахунки злочинців. Таким чином, шляхом обману, правопорушники заволоділи коштами громадян по всій Україні на суму близько 29 тис. гривень.
На даний час міжрайонною прокуратурою кримінальні провадження стосовно двох неповнолітніх осіб з обвинувальними актами направлено до суду. Судовий розгляд наразі триває.
І.МЕЛЬНИК, старший прокурор Новоград-Волинської міжрайонної прокуратури, юрист 1 класу

У ЖИТОМИРІ ЗАТРИМАЛИ ЗУХВАЛИХ НАПАДНИКІВ
Уночі 17 червня патрульний наряд міліції затримав двох молодиків, які силоміць відібрали у 16-річного житомирянина мобільний телефон та інші речі. Нині встановлено причетність парубків до розбійного нападу та ще двох грабунків жителів обласного центру. Перевірка триває.
— Близько 3:40 ми отримали повідомлення від оперативного чергового про бійку у сквері по вул.Котовського, — розповідає старший патрульного наряду Ігор Пасечка. — Коли під’їхали, до нас звернулись двоє хлопчаків, років по 16.
Юнаки повідомили, що щойно на них напали незнайомці. Спочатку невідомі просили «закурити», потім — зробити тихіше музику (грала з мобільного), а потім взагалі стали чіплятись із відвертими погрозами. Врешті невідомі накинулись на хлопців із кулаками, відібравши в одного з них мобільний, акустичну міні-колонку та ручний годинник. Відразу потому нападники втекли.
Невдовзі їх затримали і доставили до відділу міліції для подальшої перевірки. Як було встановлено, один із них, раніше судимий, 18-річний житель Черняхівського району, інший — 21-річний житомирянин. Обоє у вчиненому зізнались.
Також у ході першочергової перевірки затриманих встановлена їх причетність до ще двох грабежів, що сталися у Житомирі 10 березня та 15 червня. Парубки силоміць відібрали у місцевих жителів мобільні телефони, особисті документи та гроші. Затриманим загрожує ув’язнення на тривалий термін.
expreszt.com.ua

ПЕРШИЙ ВИПАДОК ЗАГИБЕЛІ ДІТЕЙ НА ВОДОЙМАХ ВЛІТКУ
На жаль, і в нашій області цього року є перші жертви відпочинку на воді. На річках, кар’єрах та ставках тільки за період з 25 травня по 7 червня загинуло семеро осіб, серед яких — двоє дітей.
Нещасний випадок з дітьми стався 7 червня поблизу с.Рудня Фасівська Володарськ-Волинського району. 5-річний хлопчик приїхав у гості до бабусі із Коростенського району та з відома дорослих вирушив на рибалку разом із 8-річним місцевим жителем. Коли о 19 годині діти не повернулися, схвильовані родичі розпочали пошуки. Побачивши на березі річки Тростяниці знайомі речі, один із родичів зайшов у воду та майже одразу виявив на дні бездиханне тіло молодшого хлопчика. Зрозумівши, що там може бути ще одна дитина, чоловік за допомогою грабель обстежив дно водойми і натрапив на тіло старшого хлопчика. Усі обставини події з’ясовуються.
Аби попередити нещасні випадки під час відпочинку на водоймах, рятувальники радять дотримуватись правил безпечної поведінки.
Прес-служба УДСНС України у Житомирській області