Українська команда міжнародної естафети «Всесвітній біг заради гармонії» завітала до Новограда-Волинського

Українська команда міжнародної естафети «Всесвітній біг заради гармонії» завітала до Новограда-Волинського

18 червня вже вчетверте до Новограда-Волинського завітала українська команда міжнародної естафети «Всесвітній біг заради гармонії». Біля в’їзду в місто любителів бігу з різних міст і областей України новоград-волинці, у вишиванках та з великим розгорнутим прапором України, зустрічали візитівкою Звягельщини — рогом достатку, виготовленим ПАТ «Новоград-Волинський хлібозавод». А від імені міської влади заступник начальника управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту Алла Виговська вручила учасникам естафети буклети та календарі з символікою міста.


Пробігши вулицями Новограда-Волинського, марафонці завітали до Музею Лесі Українки, де їх зустріла директор закладу Віра Римська. Після екскурсії віце-президент марафонської команди Євген Фурс за особливий внесок у розвиток «Всесвітнього бігу заради гармонії» вручив Вірі Омелянівні подяку від імені президента марафонської команди Володимира Алексапольського та висловив вдячність за теплий і гостинний прийом.
Затим команда знову вирушила в дорогу. Щоб привернути увагу до здорового способу життя, поширити ідеї гармонії, добра і дружби, з палаючим факелом — символом гармонії і єднання — 5 червня бігуни стартували у Києві та вже побували у п’яти областях: Чернігівській, Полтавській, Черкаській, Київській та Житомирській. Фініш естафети — у Хмельницькому.

Довідково. Міжнародна естафета «Всесвітній біг заради гармонії» проводиться у понад 100 країнах світу протягом останніх 28 років. В Україні цей захід було започатковано у 1991 році за підтримки Кабінету Міністрів України, Міністерства молоді та спорту і мережі центрів фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх». Наразі команда об’єднує 20 осіб із різних міст та областей України різної вікової категорії. Особлива увага приділяється залученню дітей, юнацтва і молоді до активних занять фізичною культурою і спортом. Естафета проводиться з метою поширення ідеалів толерантності, гармонійного співіснування народів у світі та дружби між ними. Символом гармонії і єднання є палаючий факел, який бігуни передають один одному із рук у руки. Патріотичною метою естафети є прагнення сприяти дружбі і взаєморозумінню між народами.
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради