Хроніка 29/2015

ВИКРАСТИ АВТОМАГНІТОЛУ ЗЛОДІЙ НЕ ВСТИГ: ВЛАСНИК АВТО ВЧАСНО ПОВЕРНУВСЯ
Пригода з невдалим пограбуванням припаркованого у дворі по вулиці Героїв Майдану, 3, автомобіля «ВАЗ-2107» сталася, як кажуть, серед білого дня — близько 18 години. Власник автівки повертався до офісу, як раптом зауважив, що водійські дверцята його «жигулів» напіввідчинені.
Кинувшись до машини, чоловік побачив, що всередині копошиться молодик, на вигляд віком 20-25 років, котрий уже встиг від’єднати автомагнітолу і відеореєстратор і пакує їх до своєї сумки.
«Я витяг його з машини, притиснув, але поки, перебуваючи у дещо шоковому стані, діставав телефон, щоб викликати міліцію, злодій мене відштовхнув і кинувся навтьоки», — розповів «Звягелю» власник «ВАЗа». Тим не менше, він повідомив про інцидент правоохоронців, які, за його словами, вже мають обгрунтовані підозри щодо можливої особи крадія.
Власна інформація

РОЗШУКУЮТЬ ШАХРАЯ, ЯКИЙ ПРЕДСТАВЛЯЄТЬСЯ БАНКІВСЬКИМ ПРАЦІВНИКОМ
9 липня до Новоград-Волинського міськвідділу УМВС звернулася 62-річна жителька району, яка повідомила, що через власну необережність втратила з рахунку 10000 гривень.
Заявниця розповіла, що до неї зателефонував чоловік та представився працівником банку. Співрозмовник під приводом уточнення персональних даних дізнався необхідну йому конфіденційну інформацію абонента. Тільки за декілька годин, отримавши смс-повідомлення з фінансової установи про зняття з її рахунку грошей, пенсіонерка зрозуміла, що стала жертвою шахрая, та звернулася до міліції. Нині тривають заходи щодо встановлення особи зловмисника.
Прес-служба УМВС України в Житомирській області

ВОДІЙ «ЗАЗА» ЗАЇХАВ У МЕЛІОРАТИВНИЙ КАНАЛ
8 липня, близько 12:20, на 5-му км автодороги «Новоград-Волинський-Курчицька Гута», водій автомобіля «ЗАЗ-110307», житель Новограда-Волинського, 1976 р.н., не впорався з керуванням, виїхав за межі проїжджої частини та з’їхав у меліоративний канал.
Унаслідок ДТП водій та пасажирка автомобіля отримали тілесні ушкодження та доставлені до медичного закладу.
УДАІ УМВС України в Житомирській області

ТРАГІЧНА ВЕЧЕРЯ
Пізнього вечора, у листопаді минулого року, до швидкої допомоги надійшов телефонний дзвінок про необхідність надання медичної допомоги громадянину Г., у зв’язку з серцевим нападом. Однак, прибувши за викликом, бригада швидкої допомоги не потрапила всередину будинку через перешкоджання його мешканців. Запідозривши неладне, лікарі викликали працівників міліції. Прибувши на місце події, слідчо-оперативна група в будинку виявила труп громадянина Г. з ознаками насильницької смерті.
У ході досудового розслідування було встановлено, що проживаючі в одному будинку громадяни Г. та С. разом вечеряли, розпиваючи «оковиту». Під час вечері між ними виник словесний конфлікт, який переріс у бійку. Бійка тривала недовго — С. схопив Г. руками за шию та тиснув до тих пір, доки Г. перестав подавати ознаки життя.
Намагаючись вигородити себе, С. вигадав історію про те, що під час вечері невідомі люди викликали Г. на вулицю та жорстоко побили. Від отриманих побоїв Г. через деякий час помер. Проте, слідчим у ході слідства зібрані беззаперечні докази, які вказували, що саме громадянин С. скоїв умисне вбивство.
За вироком суду, С. визнано винним у скоєному злочині та засуджено до 9 років позбавлення волі.
С.ФРАНЧУК, заступник Новоград-Волинського міжрайонного прокурора

ПРОВЕДЕНО КООРДИНАЦІЙНУ НАРАДУ ЩОДО КРИМІНОГЕННОЇ СИТУАЦІЇ В МІСТІ Й РАЙОНІ
Відповідно до положень статті 10 Закону України «Про прокуратуру», з метою підвищення ефективності протидії злочинності та корупції, прокуратура координує діяльність правоохоронних органів. Основною формою координації діяльності правоохоронних органів є проведення координаційних нарад її керівників під головуванням відповідного прокурора.
Забезпечуючи координаційну діяльність, Новоград-Волинською міжрайонною прокуратурою 8 липня, за результатами аналізу стану забезпечення в місті та районі прав і свобод громадян, інтересів держави та громади у першому півріччі 2015 року, проведено координаційну нараду, на якій обговорено проблемні питання, що стосуються криміногенної ситуації в місті Новограді-Волинському і Новоград-Волинському районі.
Координаційною нарадою прийнято рішення, яким визначено спільні заходи, спрямовані на своєчасне виявлення, розкриття, припинення та попередження злочинних і корупційних проявів, усунення причин та умов, що їм сприяли.
Г.ГРЕСЬКО, Новоград-Волинський міжрайонний прокурор, радник юстиції

У НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКОМУ РАЙОНІ ВТОПИЛАСЯ 2-РІЧНА ДІВЧИНКА, А В ЛЮБАРСЬКОМУ — ПОВІСИЛАСЯ 13-РІЧНА…
«10 липня через недогляд дорослих у Новоград-Волинському районі у місцеву річку впала та втопилася 2-річна дівчинка. Цього ж дня в Олевському районі на подвір’ї під час гри на 3-річну дитину перекинулася тракторна косарка. Дівчинка зазнала травм, несумісних із життям.
11 липня у Любарському районі 13-річна школярка наклала на себе руки, повісившись на дереві. Триває з’ясування всіх обставин», — йдеться у повідомленні прес-служби міліції.
Також міліція повідомляє про зникнення 7 липня 14-річного житомирянина, якого всю ніч шукали батьки та правоохоронці. Уранці виявилось, що він ходив на нічну риболовлю, не попередивши про це батьків.
Як повідомляв «Житомир.info», минулого тижня у кар’єрі села Крук Володарськ-Волинського району втопився 5-річний хлопчик, у Бердичеві всю ніч шукали 5-річну дівчинку. В одному з сіл Брусилівського району родичі забили на сполох через зникнення дворічної дитини, а 8-річну дівчинку викрав знайомий її матері.
Також минулого тижня було зафіксовано кілька ДТП за участю дітей: 6 липня водій автомобіля «Opel» наїхав на дитину, яка гралася на узбіччі дороги, а 7 липня легковик збив 7-річну дівчинку. 9 липня «ЗАЗ-1103» насмерть збив 15-річного велосипедиста.
Зважаючи на збільшення кількості трагічних випадків, правоохоронці застерігають: не залишайте малолітніх самих поблизу водойм, автошляхів, виробництв, домовтеся з рідними, сусідами чи друзями про нагляд за дітлахами під час вашої відсутності, домовтеся з дітьми про підтримання постійного телефонного зв’язку та нагадуйте дітям правила безпечної поведінки на вулицях, в громадських місцях та основні правила дорожнього руху.
Житомир.info