Захотіли «потарзанити»? Гайда у мотузковий парк! або Як у Новограді створюють свою країну розваг

Захотіли «потарзанити»? Гайда у мотузковий парк! або Як у Новограді створюють свою країну розваг

\"ЗахотілиМотузкові парки — один із популярних різновидів активного відпочинку. Їх ще називають новим поколінням атракціонів, що дають можливість не лише відчути драйв, приплив адреналіну, пасивно сидячи в кріслі якоїсь гойдалки, а водночас вони вдало вписуються в концепцію здорового способу життя, пропаганду занять фізкультурою і спортом.
Вже цими днями мотузковий парк на ймення «Тарзан» запрацює в Новограді-Волинському — у затишному куточку Парку культури і відпочинку, що межує з вулицею Івана Франка.
Як розповіли «Звягелю» у відділі культури міської ради, ініціатива встановлення цього атракціону надійшла від приватного підприємця із Рівного. Він звернувся до міської ради, продемонстрував промороліки, зацікавив — і отримав відповідний дозвіл. Тож для міста поповнення асортименту паркових розваг іще одним видом обійшлося безкоштовно. До речі, мотузковий парк «Тарзан» стане вже дев’ятим, виготовленим рівненськими умільцями.
\"Захотіли«Тарзан» діятиме в Новограді на постійній основі. В залежності від погодних умов, його можна буде експлуатувати орієнтовно з березня по листопад. Передбачено, що поекстремалити зможуть як діти, так і дорослі: нижній ярус — для малечі, верхній — для старших. Орієнтовна вартість квитка (у відділі культури підкреслили, що вона може зазнавати змін): 20 грн. — для дітей, 30 грн. — для дорослих. Відкриття для відвідувачів мотузкового парку «Тарзан» очікується вже у перший день «Лесиних джерел», 24 липня.
Утім, не лише цим оновлюється Парк культури і відпочинку. Як повідомили «Звягелю», після святкування «джерел», вже за кошти, виділені з міського бюджету, буде облаштовано професійний спортивний майданчик для занять воркаутом — видом спорту, який стрімко набирає популярності серед звягельської молоді.
Планується також спорудження дитячого містечка — на місці частково знесених лавок неподалік від «літнього театру». Ті лавки, що залишилися, окультурять і приведуть до ладу. А згодом, не виключено, що у Парку з’явиться навіть доріжка для ролерів.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Сергія ЩУРУКА