Під час буревію загинула чергова по залізничному переїзду

Трагедія сталася у неділю, 26 липня, у той час, коли на Новоград обрушилася стихія у вигляді шквального вітру, дощу і блискавок із громом.
Як переповідали свідки, один зі шлагбаумів на залізничному переїзді, розташованому на виїзді з Новограда у бік Рівного (закінчення вулиці Шевченка), не піднявся вчасно після проходження потяга. Жінка-черговий підійшла до нього, щоб вручну спробувати виправити ситуацію, і зазнала удару електричним струмом, що призвів до її смерті.
«Внаслідок пошкодження мереж електропостачання на залізничному переїзді по вул. Шевченка було смертельно травмовано працівницю залізниці, яка здійснювала роботи вручну із обладнанням автоматичного шлагбауму», — так коментують подію у відділі з питань цивільного захисту населення міської ради. Крім цього, начальник відділу О.А.Мельник у розмові з кореспондентом «Звягеля» додав, що загибла того трагічного вечора вийшла працювати не у свою зміну.
Родичі загиблої, хоча й були небагатослівними, на наступний день розповіли «Звягелю», що медексперт їм повідомив, нібито, жінка ще хвилин 20 після ураження струмом залишалася живою, але вчасно не отримала медичної допомоги. До того ж, за їхніми словами, декілька тижнів тому, саме під час проїзду через Новоград високого залізничного керівництва, так само не спрацював шлагбаум…
Тривалий час на місці події працювали правоохоронці та експерти, було присутнє керівництво залізничної станції Новоград-Волинський-1. Перед ними постало непросте питання: мав місце нещасний випадок, спричинений погодними умовами, чи до трагедії призвело недотримання правил техніки безпеки? Чи, може, обидва ці фактори поєдналися у найбільш несприятливий момент? Відповіді може дати тільки слідство.
В адміністрації залізничної станції Новоград-Волинський-1 «Звягелю» повідомили, що об’єкт, на якому сталася надзвичайна ситуація, не перебуває у підпорядкуванні начальника станції. Він належить до господарства відокремленого структурного підрозділу — Житомирська дистанція колії, яким створено комісію, що вивчає обставини трагедії і причини, які до неї призвели. Наразі висновків комісії ще немає.
Додамо, що загиблій 14 липня виповнилося 34 роки. У неї залишилося двоє дітей — семи і сімнадцяти років.
Олег БРЮХАНОВ