Міський голова пропонує Президенту перейменувати… державу Україна

Міський голова пропонує Президенту перейменувати… державу Україна

\"МіськийМіський голова Новограда-Волинського Володимир Загривий вніс пропозицію Президенту України про перейменування держави Україна на «Україна-Русь».
Враховуючи активний вседержавний процес перетворень, реформ, міським головою видано розпорядження №147(о) від 28.07.15 р., в якому йдеться про внесення пропозиції Президенту України щодо ініціювання змін та доповнень до Конституції України шляхом перейменування держави Україна на «Україна-Русь» (Київська Русь). Текст пропозиції направлено Верховній Раді, Уряду і Асоціації міст України, всім міським головам для розгляду в ході обговорення та внесення змін до Конституції України, а також надано депутатам міської ради для опрацювання в постійних комісіях та фракціях для винесення цього питання на розгляд міської ради.
Крім того, відповідний лист надіслано Президенту України. У листі зазначається, що саме це найменування було вкрадене в українського народу разом із його славною історією та присвоєне декілька століть тому нинішній країні-агресору. А також наголошується: «Зазначений факт стане найкращою пошаною для багатомільйонних українських патріотів, які віддали свої життя за свій Народ. Так розпочнеться активний процес побудови Нової України-Русі».
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради