У ЗМАГАННЯХ СТРІЛЬЦІВ — ЗМІНА ЛІДЕРІВ

У рамках місячника оборонно-масової роботи, присвяченого 17-ій річниці Збройних сил України, що стартував у Новограді-Волинському 6 листопада, відбулися змагання зі стрільби з пневматичної гвинтівки. Цей турнір, що проводиться під егідою районно-міського Товариства сприяння обороні України, вже давно став традиційним і проводиться двічі на рік. До участі в ньому залучаються кращі стрільці міських і районних навчальних закладів.
Цього разу місцем проведення змагань було обрано тир колегіуму. За звання кращого стрільця змагалися понад 100 учасників. Відповідно до регламенту турніру, кожному з них потрібно було виконати по п’ять пострілів сидячи і стоячи по двох мішенях. А тоді судді підраховували загальну кількість балів, яку вдалося поцілити стрільцю.
Серед юнаків найкраще впорався із завданням Олександр Супрунчук, учень дев’ятої школи. Саша «вибив» 68 балів. Іван Федорчук, учень професійного ліцею, став другим. У його активі — 65 балів. Усього на два бали відстав «бронзовий» призер — студент промислово-економічного технікуму Михайло Антипчук.
Не менш запекла боротьба точилася й серед дівчат. До стрільб одним із головних фаворитів називали команду ЗОШ №6, адже в її складі була дворазова переможниця обласних змагань із цього виду спорту Юлія Алексійчук. Проте цього разу Юлія показала свій далеко на кращий результат і залишилася за межами призової трійки. Натомість влучно стріляла учениця колегіуму Лілія Камінська. Поціливши за десять пострілів аж на 60 балів, Лілія стала переможницею в особистому заліку серед дівчат. Учениця професійного ліцею Іванна Бортнік, із результатом у 52 бали, розташувалася на другому місці. А замкнула трійку кращих Оксана Зазноба, представниця команди ЗОШ №2. Її результат — 47 балів.
У загальнокомандному заліку збірні навчальних закладів розташувалися таким чином. Перше місце — у команди колегіуму, яку тренує Олександр Іванов. На трьох стрільці цього навчального закладу вибили 155 балів. Друге місце (153 бали) у професійного ліцею (тренер Микола Столярчук). Третіми із помітним відставанням від лідерів стали стрільці з Городницької школи (тренер Борис Нагірняк). Їхній здобуток — 138 балів.
Організатори змагань подбали про нагороди для призерів і переможців. В особистому заліку найвлучніших стрільців нагородили грошовими преміями (за перше місце — 50 гривень), медалями і грамотами. У командному заліку за перше місце було передбачено премію 100 гривень, за друге й третє — відповідно 70 і 50 гривень.
За підсумками районно-міських змагань було сформовано збірну Новоград-Волинського району, яка візьме участь в обласних змаганнях зі стрільби з пневматичної гвинтівки, що відбудуться зовсім скоро — 29 листопада у місті Романові.
Олег БРЮХАНОВ