ЩОТИЖНЯ — ЗМАГАННЯ. НА ЧЕРЗІ — ТУРНІР НА ПРИЗИ ЛИТВИНА

Для юних спортсменів, які займаються вільною боротьбою, нинішня осінь вийшла надзвичайно багатою на змагання. Попри насичений графік, новоград-волинські тренери намагаються не змарнувати жодної нагоди, аби молоді вихованці якомога частіше мірялися силами з кращими спортсменами інших міст, набуваючи таким чином дорогоцінного досвіду.
Із 13 по 16 листопада одночасно відбулися одразу два турніри. В обох взяли участь новоград-волинські спортсмени. У Львові, на всеукраїнському турнірі з вільної боротьби серед дівчат (13-15 листопада, турнір пам’яті Щінова), чудову підготовку продемонстрували Світлана Рижикова, Ольга Прохор і Тетяна Лавренчук. Усі вони стали переможницями у своїх категоріях. У ранзі срібної призерки турнір завершила Олександра Ємельянова. Лише Марія Саргсян – єдина із п’ятірки дівчат, які представляли на змаганнях місто Новоград-Волинський і район, – не потрапила до числа призерів.
У турнірі, що відбувався паралельно (14-16 листопада, всеукраїнський турнір із вільної боротьби серед юнаків і дівчат «Трускавецькі джерела», м. Трускавець), звягельчани виступили не так успішно. Проте, цьому є пояснення. Як розповів тренер Олександр Гуцан, на ці змагання було вирішено делегувати молодших, а відтак — менш досвідчених борців. Головне завдання, яке ставив перед собою тренерський штаб, якраз і полягало в тому, щоб спортсмени, найстаршим із яких було всього по 13 років, набули досвіду виступів на високому рівні.
Із шести членів команди тільки Олена Мірзоєва потрапила у призери. Її досягнення — третє місце. У Олени були шанси, аби поборотися за нагороду вищої проби, але на стадії півфіналу жереб звів новоград-волинську спортсменку із чемпіонкою України в цій ваговій категорії. Олена, за свідченням тренера, показала високий рівень боротьби – перемагаючи по ходу третього періоду, звягельчанка віддала суперниці вирішальні бали лише в останні секунди двобою… Решта юнаків і дівчат, які представляли Новоград-Волинський, свої сутички програли ще на стадії попередніх раундів.
Відпочивати ані тренерам, ані спортсменам ніколи. Щойно закінчилися одні змагання – «на носі» наступні, що цього разу пройдуть у Новограді-Волинському. 28-30 листопада на базі промислово-економічного технікуму відбудеться традиційний турнір із вільної боротьби серед юнаків і дівчат на призи Володимира Литвина. Одночасно заплановано провести змагання в рамках обласної спартакіади школярів.
Олег БРЮХАНОВ