Змінено порядок надання пільг окремим категоріям громадян

Верховною Радою України прийнято Закон України «Про внесення визнання такими, що втратили чиннiсть, деяких законодавчих актiв України» (від 28.12.2014 р. №76-VIII), яким внесено до окремих Законiв України змiни, згідно з якими з 01.07.2015 р. пiльги надаються окремим категорiям пiльговикiв, якщо розмір середньомiсячного сукупного доходу сiм’ї, в розрахунку на одну особу за попередні шість мiсяцiв, не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соцiальну пiльгу (у 2015 роцi — 1710 грн.).
З 1 липня 2015 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 04.06.2015 р. №389 «Про затвердження Порядку надання пільг окремим категоріям громадян з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім’ї».
При цьому залишиться незмiнним порядок надання пiльг для iнвалiдiв вiйни, учасникiв бойових дiй, чорнобильцiв 1 та 2 категорiй, ветеранiв вiйськовоi служби та органiв МВС, їх вдiв, реабiлiтованих осiб, звiльнених із вiйськової служби осiб, якi стали iнвалiдами пiд час проходження вiйськової служби.
Пільговики, до сукупного доходу сім’ї яких входять доходи, крім пенсії та соціальної допомоги, або до складу сім’ї яких входять працездатні особи, подають до управління праці та соціального захисту населення декларацію про доходи сім’ї пільговика, а також довідки про доходи свої та членів сім’ї (крім довідок про розмір пенсії та соціальної допомоги) за шість місяців, що передують місяцю звернення, або документи, що підтверджують відсутність доходів за такий період.
У разі неподання документів, управління праці та соціального захисту населення повідомляє пільговика про необхідність подання відповідних документів для визначення права на отримання пільг.
Пільговик має право на отримання пільг протягом шести місяців із місяця визначення відповідного права.
У разі, коли середньомісячний дохід сім’ї пільговика в розрахунку на одну особу перевищує величину доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу, громадяни можуть звернутися за житловою субсидією.
За довідками звертатись до управління праці та соціального захисту населення Новоград-Волинської міської ради: вул.Ушакова, 40, або за тел.: 5-23-77, 5-24-21.
Л.ХРУЩ, заступник начальника управління МУПСЗН, начальник відділу персоніфікованого обліку пільгових категорій громадян