ФІНАЛЬНИЙ ТУР СЕРЕД ЮНАЦЬКИХ КОМАНД З ВОЛЕЙБОЛУ

Перемігши в зональних турнірах з волейболу за програмою обласної спартакіади школярів, збірна школярів міста сформована на базі ДЮСШ, виборола путівки до фіналу. Фінальний тур серед юнацьких команд, де зібралось 12 команд з усієї Житомирщини, був проведений у нашому місті.
Шляхом жеребкування було сформовано дві підгрупи по шість збірних, тож було дуже важливо вдало зіграти саме в підгрупі, адже в підсумку у стиковій грі тоді можна було претендувати на високе турнірне становище.
Без поразок провели ігри у своїх підгрупах минулорічні переможці спартакіадних стартів — волейболісти Ємільчиного та учасники всеукраїнської дитячої волейбольної ліги, вихованці тренера Михайла Юхимовича Олендера з Новограда-Волинського.
Наші північні гості, до складу яких входили в основному учні випускних класів, мали перевагу у віці. Наші земляки, у свою чергу, переважали своїх опонентів по фіналу в техніко-тактичній підготовці. І саме юні новоград-волинці, а в збірній були представлені хлопці 1992-1994 р.н.; практично без проблем розібралися з суперниками у двох партіях 25:10 та 25:17.
У переможених грамотною та самовідданою грою слід відзначити Євгена Щолкіна та Сергія Ятлука. А у чемпіонів тренер, як і належить, похвалив увесь свій склад, а саме Ігоря Бобрика, Дмитра Бойка, Олександра Заїку, Яна Михальцевича, Сергія Музиченка, Олександра Павлюка, Ростислава Павлюка, Максима Розума, Станіслава Сеннікова, Руслана Цимбалюка, Максима Ставицького, Миколу Яшного. Усі переможці виконали норматив першого розряду. Молодці.
Таким чином після дворічної перерви звягельчани знову повернули собі вищу сходинку п’єдесталу. У грі за третє-четверте місце зустрілися волейболісти з міст Коростеня та Баранівки. Коростенці, перемігши також у двох партіях, здобули третю сходинку п’єдесталу.
Наші земляки з Новоград-Волинського району посіли сьомий рядок у турнірній таблиці, що принесе в загальному заліку багато додаткових очок.
Волейболістки змагалися в м.Коростені і, зважаючи на те, що у нашому складі в основному були заявлені дівчата 1994-1995 р.н., шосте місце, що посіли вони в цілому, задовольняє. Як відзначила тренер Л.С.Левандовська: «Важко змагатися проти збірних, вік учасниць яких на 2-3 роки старший, однак дівчатка боролися, показуючи весь свій техніко-тактичний багаж, у боротьбі за кожен м’яч. Поступались суперницям не так вже й багато. Тож є надія, що їхні перемоги ще прийдуть».
Так, перемоги повинні прийти, адже влада проплатила участь юнацької та дівочої команди в турнірах всеукраїнської дитячої волейбольної ліги першого туру. Дівчата гратимуть у центрі українського волейболу в м.Черкаси. Хлопці — в м.Біла Церква.
Волейболісти з Новоград-Волинського району, продемонструвавши організаційну гру в зональному турнірі і, здобули фінальну путівку. А у фіналі команду не можна було впізнати, склад її в порівнянні з іграми в зональному турі, змінився відсотків на 50. І це пішло явно не на користь. Невпевнений прийом подачі, грубі помилки під час гри в атаці — все це дозволило посісти лише восьмий рядок у фіналі.
Володимир БУРКОВСЬКИЙ