Звернення Новоград-Волинського міського голови до молоді з приводу перейменування назви нашої держави

Звернення Новоград-Волинського міського голови до молоді з приводу перейменування назви нашої держави

\"ЗверненняПісля оприлюднення в друкованих та електронних засобах масової інформації пропозиції Новоград-Волинського міського голови Володимира Загривого, адресованої Президенту України Петру Порошенку, щодо ініціювання змін та доповнень до Конституції України шляхом перейменування держави Україна на назву «Україна-Русь», на адресу очільника міста надійшло багато звернень, пропозицій та зауважень. Володимир Іванович, у свою чергу, висловлює всім вдячність за активне обговорення даного питання щодо перейменування нашої держави, за розуміння та підтримку його ініціативи. Всі матеріали, які надходять із цього приводу, накопичуються і будуть направлені Президенту України.
Також міський голова закликає молодь долучитися до обговорення, до створення новітньої історії нашої держави, адже саме молоде покоління має будувати нову Українську державу!
«Вам і лише вам, молоді, належить майбутнє нашої країни, в тому числі — Новограда-Волинського! Що збудуємо зараз і в недалекій перспективі — залежить від нас усіх. Що передамо ми — старше покоління — молодій зміні, яку країну потім молодь передасть своїм дітям, внукам і правнукам? У цьому вся сутність! Французький президент Шарль де Голь говорив: «Політика надто серйозна справа, щоб її довіряти політикам».
Отож, закликаю активно долучитися до конструктивного державотворення, будівництва нової країни — нової України. Понад два десятиліття щось споруджувалося, облаштовувалося, бездумно експериментувалося, будувалося. Що?:

  • пострадянська Україна — колишня складова Радянської імперії?;

  • чи, може, Окраїна (як нас і наразі звуть там)?;

  • чи, можливо, формувалася ще якась складова «тайожного союзу»?


Коли розпочинається будівництво будь-якого серйозного об’єкту, йому, перш за все, дають назву, потім проектують, мобілізують ресурси і так далі. Ні в 1991 році, після проголошення Незалежності, ні в 1996-му, при прийнятті Конституції, ми не змогли чітко визначитися, забувши, хто наші пращури, чиї ми діти, хто і як нас пограбував, викравши історію та ймення України-Русі.
Молодь, віднови святу історичну справедливість і тим самим розкрий планетарний обман! Збудуйте собі нову Україну-Русь, дайте майбутнє українському народу! Долучайтесь до святої справи! Вірю, молюсь і разом із вами дію!».
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради