Салюти у місті заборонені. Чому деякі городяни цим нехтують?

Цими вихідними містом прокотилася хвиля салютів, офіційно заборонених розпорядженням міського голови Володимира Загривого. Нагадаємо, що заборона на використання салютів у нас діє від 07.08.14 №181(о) . Тоді, враховуючи складну ситуацію, що сталася у державі, та терористичну діяльність незаконних військових формувань, з метою забезпечення стабільної ситуації, мер заборонив використовувати піротехнічні засоби (феєрверки) до моменту завершення антитерористичної операції.
Це рішення більшість городян вважає виправданим, адже у місті проживає багато учасників АТО та їх сімей, наш гарнізон зазнав великих втрат особового складу, тож соціальна напруга з цього приводу досить велика. Ось чому чимало новоград-волинців були обурені тим, що й у суботу, й у неділю, пізно ввечері, пролунали салюти. Хоча, є такі мешканці, хто у цій ситуації вважає, що «війна — війною, а життя продовжується»…
З цього приводу офіційна скарга від мешканців надійшла до міської ради. Натомість до міліції впродовж цих днів ніхто не звертався. Як розповів начальник міліції громадської безпеки Павло Коптійчук, правоохоронці відреагували на обидва випадки порушень. В одному з випадків салют влаштували гості, запрошені у бар на день народження, в іншому — друзі нареченого (серед них, до речі, — учасники АТО), які не знали про заборону салютів у місті. Працівники міліції винесли попередження власникам барів і зобов’язали їх надалі попереджати відвідувачів.
З цього приводу на офіційному сайті міська рада звернулася до городян з проханням утриматися від використання феєрверків та інших піротехнічних засобів у цей непростий для усіх час. «Салют — це прояв радості, а наразі немає приводу радіти, адже на Сході України продовжуються обстріли та гинуть українські військові і мирні жителі. Сподіваємось на ваше розуміння та підтримку», — йдеться у офіційному зверненні.
Юлія КЛИМЧУК