НА ВІРНІСТЬ БАТЬКІВЩИНІ

НА ВІРНІСТЬ БАТЬКІВЩИНІ

23 листопада відбулося чергове приведення до присяги молодого поповнення Збройних сил України. У 12 інженерному полку (військова частина А-3814), що базується в Новограді-Волинському, присягу на вірність Батьківщині склали 190 військовослужбовців. Більшість призовників цього разу — із західних областей України: Рівненської, Волинської, Івано-Франківської, Львівської, Хмельницької. Як виняток лише Сумщина, військові комісаріати якої направили — до Новограда-Волинського 15 призовників.
45 майбутніх військових інженерів — жителі Житомирщини, з них — 15 з міста Новограда-Волинського й району. Саме на них командування інженерного полку покладає особливі надії, вбачаючи потенційних військовослужбовців за контрактом.
Перед молодими бійцями виступили колишній командир частини, а нині — начальник відділу оперативного забезпечення 8 армійського корпусу, підполковник Д.М.Герега, командир 12 інженерного полку, підполковник М.М.Борісов, секретар міської ради В.Г.Федорчук. Кожен із них відзначив урочистість моменту, адже прийняття військової присяги є важливим правовим і морально-політичним актом, що здавна характерний для військової служби. Одночасно складання присяги — це й великий обо’язок, адже скріпивши підписом свої слова, боєць бере на себе відповідальність за безпеку країни та її народу. Тому день прийняття присяги завжди був, є і залишиться одним із найважливіших і найбільш пам’ятних для справжнього солдата.
Привітати своїх синів та друзів приїхало понад півтисячі родичів та близьких військовослужбовців. Не обійшлося й без напутніх слів від служителів церкви. Благочинний Новоград-Волинського округу, настоятель Святопреображенського храму протоієрей Стефан привітав особовий склад, приведений до присяги, та провів традиційний для таких випадків молебень.
Довідково. За останні роки особовим складом частини виконана велика кількість завдань. Серед них: переобладнання та удосконалення казарменого фонду, паркової зони, учбово-матеріальної бази на новому місці дислокації; проведення на високому рівні занять з бойової підготовки; особовий склад брав активну участь у ліквідації наслідків пожеж на артилерійських складах у Новобогданівці, Цвітосі та Лозовій; частина проводила заходи інженерного забезпечення тактичних навчань «Чисте небо-2006», «Артерія-2007», бригадних тактичних навчаннях у 2008 році.
Специфіка служби в інженерних військах така, що і в мирний час військовослужбовці виконують бойові завдання. Для їх вирішення на озброєнні інженерного полку є найсучасніші шляхопрокладачі, механізовані мости, понтонні парки, плаваючі транспортери, фортифікаційні споруди та інші багатофункціональні засоби інженерного озброєння.
Олег БРЮХАНОВ