Тестодром 35/2015

Відповідаючи на питання «Тестодрому», ви можете перевірити рівень своєї ерудиції. Для цього підсумуйте очки, які ви одержите за правильні відповіді.

  1. При холоді зуб на зуб не... А. Наїжджає. Б. Налазить. В. Наступає. Г. Попадає.

  2. Хто вчепився за Внучку у казці про Ріпку? А. Жучка. Б. Мишка. В. Кішка. Г. Податкова інспекція.

  3. Кого умудрився підкувати Лівша? А. Корову. Б. Блоху. В. Муху. Г. Сороконіжку.

  4. Що з’явилося відразу після того, як собака став другом людини? А. Намордник. Б. Родовід. В. Нашийник. Г. Чаппі.

  5. Предмет, на якому Расул Гамзатов розмістив напис: «Пити можна всім, необхідно лише знати, з ким і де, коли і скільки». А. Відро. Б. Гранчак. В. Винний ріг. Г. На першій збірці своїх творів.

  6. Хан Батий не спалив одне руське поселення тільки тому, що там йому принесли... А. Шкірку соболя. Б. Пиріжки з маком. В. Каструлю борщу. Г. Щирі співчуття.

  7. У яке місто свого часу був висланий тричі Герой Соціалістичної праці, Нобелівський лауреат А.Д.Сахаров? А. Горький. Б. Магадан. В. Середньоколимськ. Г. Сочі.

  8. Яким президентом США був А. Лінкольн? А. 6-м. Б. 12-м. В. 16-м. Г. 20-м.

  9. Хто з французів у ХІІІ столітті придумав тканину для тонкої жіночої білизни? А. Поплін. Б. Батист. В. Шевіот. Г. Маркізет.

  10. Хто з цих знаменитих людей, які померли у ранньому віці, помер наймолодшим? А. М.Добролюбов. Б. Жанна д’Арк. В. Е.Галуа. Г. М.Лермонтов.


Одразу попереджаємо: не варто надто серйозно ставитися до результату тестування, але задуматися не завадить. Отже, за кожну правильну відповідь на запитання №1-3 нарахуйте собі по очку, за правильні відповіді на запитання №4-6 – по два очки і по три очки за кожну правильну відповідь на запитання №7-10.

0 очок – Безнадійний випадок.
1-7 очок – Є ще деякі надії.
8-14 очок – Людина середньої ерудиції.
15-20 очок – Досить ерудована людина.
21 очко – Ви – суперерудит.

Склав Анатолій КАМІНСЬКИЙ


ВІДПОВІДІ НА ТЕСТОДРОМ У №35: 1. Г. 2. А. 3. Б. 4. В. 5. В. 6. В. 7. А. 8. В. 9. Б. 10. Б. (Натисніть Ctrl+A)