Витяг з наказу військового комісара новоград-волинсько-червоноармійського об’єднаного міського військового комісаріату

«ПРО ПРИЗОВ ГРОМАДЯН МІСТА НОВОГРАДА-ВОЛИНСЬКОГО, НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКОГО ТА ЧЕРВОНОАРМІЙСЬКОГО РАЙОНІВ 1988-1997 РОКІВ НАРОДЖЕННЯ НА СТРОКОВУ ВІЙСЬКОВУ СЛУЖБУ».

  1. На підставі Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» та Указу Президента України від 17 лютого 2015 року №88/2015, у квітні-травні, жовтні-листопаді 2015 року проводиться призов громадян на строкову військову службу.

  2. Явці на призовну дільницю для призову на строкову військову службу підлягають усі громадяни 1997 року народження, яким у період чергового призову виповниться 18 років, а також громадяни 1988-1997 років народження, у яких закінчилася відстрочка від призову, або які не призвані раніше на строкову військову службу з різних обставин. Призвати на строкову військову службу придатних за станом здоров’я до військової служби в мирний час громадян України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років, та старших осіб, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу.

  3. Усі громадяни, які підлягають призову на строкову військову службу, зобов’язані прибути на призовну дільницю за адресою: місто Новоград-Волинський, вулиця Соборності, 74, у встановлений час з документами, що зазначені в повістках. Громадяни, які проживають у Червоноармійському районі, прибути за адресою: смт.Червоноармійськ (Червоноармійська селищна рада). Громадяни, які не отримали особистих повісток на призовну комісію, зобов’язані прибути до об’єднаного міського військового комісаріату 01 вересня 2015 року, на 9 годину ранку, та мати при собі приписне посвідчення і документи, які засвідчують особу.

  4. Особи призовного віку, які підлягають призову на строкову військову службу і тимчасово перебувають на території міста Новограда-Волинського, Новоград-Волинського та Червоноармійського районів, зобов’язані негайно повернутися до місця проживання та з’явитися у районний військовий комісаріат для проходження призовної комісії.

  5. На підставі Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» керівники підприємств, установ, організацій, у тому числі навчальних закладів, незалежно від їх підпорядкування і форми власності, зобов’язані відкликати призовників з відряджень для забезпечення своєчасного прибуття їх на призовну дільницю.

  6. Громадяни, які ухиляються від призову і не з’являються за повісткою до військового комісаріату, несуть відповідальність, згідно з законодавством.


С.КАНЮКА, військовий комісар Новоград-Волинсько-Червоноармійського об’єднаного міського військового комісаріату, підполковник

ЗАТВЕРДЖЕНО ПОСТАНОВОЮ КАБІНЕТУ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ ВІД 12 СЕРПНЯ 2015 Р. №587 ПОРЯДОК ВИПЛАТИ ГРОШОВОЇ ДОПОМОГИ ГРОМАДЯНАМ УКРАЇНИ, ЯКІ ПРИЗИВАЮТЬСЯ НА СТРОКОВУ ВІЙСЬКОВУ СЛУЖБУ

  1. Цей Порядок визначає механізм виплати грошової допомоги громадянам України, які призиваються на строкову військову службу (далі — допомога).

  2. Допомога виплачується громадянам України, які призиваються на строкову військову службу, в розмірі двох мінімальних заробітних плат.

  3. Під час розрахунку допомоги враховується розмір мінімальної заробітної плати, встановленої законом на час призову.

  4. Виплата допомоги здійснюється військовими комісаріатами на підставі наказів військових комісарів перед початком проходження строкової військової служби.

  5. Допомога виплачується шляхом її перерахування військовим комісаріатом на рахунок у банку, зазначений її одержувачем, або через касу військового комісаріату.

  6. Видатки на виплату допомоги включаються до обсягу видатків на проведення чергових призовів на строкову військову службу та здійснюються за рахунок коштів державного бюджету.

  7. Центральні органи виконавчої влади та головні органи військового управління, для яких здійснюється призов на строкову військову службу громадян України, перераховують кошти для забезпечення виплати допомоги на рахунки військових комісаріатів.