Диво-поле: хто на полях «засіває» одяг та взуття?

Диво-поле: хто на полях «засіває» одяг та взуття?

\"Диво-поле:Нерідко ви, шановні читачі, стаєте нашими «ньюзмейкерами», розповідаючи про новини, які відбуваються навколо вас. За цей зворотній зв’язок щиро дякуємо, бо він є свідченням уваги до газети з боку читачів. Отримали електронний лист від Сергія Верхоланцева про досить неординарну подію на наших теренах. Пропонуємо уривок з листа вашій увазі: «Їхав у Чижівку дорогою від об’їзної, повз очисні споруди. Проїхав поворот на полігон відходів, а через 350 метрів ліворуч — лежить оцей «врожай» із одягу та взуття (на фото). Є ще одне диво-поле праворуч. Купа — теж з одягу та взуття, можливо, якась гуманітарна допомога, що не дійшла до адресата. Чи «секондхенд» у такий спосіб позбувся непотребу? Але ж полігон відходів — поруч! На цих купах народ гребеться, вибирає собі щось. Хто автор цих див, — невідомо. Ось і мені цікаво, хто на полях «засіває» одяг та взуття?
Із цим питанням ми звернулися у відділ благоустрою міської ради, але там нам сказали, що мова йде про територію Чижівської сільської ради. Мовляв, якщо би були скарги від мешканців, то місцеві сміттєвози могли би позбирати і вивезти сміття, але скарг не було. Загалом же за порушення правил благоустрою у Новограді-Волинському передбачено штрафи у розмірі від 340 до 1750 гривень. Який саме стосується того чи іншого випадку, — визначає спеціальна комісія.
Як нам вдалося з’ясувати, опитавши свідків, сміття тут з’явилося декілька тижнів тому, наче гриби після дощу. Люди справді завзято стали у ньому шукати речі, знаходячи пристойні екземпляри. Тим паче, з огляду на нинішні ціни у магазинах та на ринках. Але минули тижні, нині залишки сміття на лоні природи виглядають, наче більмо на оці. Лишилися розпаровані черевики (один із пари) та інший непотріб. Як кажуть, «лафа закінчилася».
У Чижівську сільраду нам додзвонитися не вдалося, щоб з’ясувати, хто ж «засіяв» поле у такий незвичайний спосіб, наскільки дозволяють це правила благоустрою і чи чекати мешканцям «нового врожаю»? Тому питання залишається відкритим.
Як відомо, чисто там — де не смітять. А хто тепер прибере там, де насмітили і де брудно?
Юлія КЛИМЧУК
Фото Сергія ЩУРУКА