Угода про співпрацю з білорусами

Угода про співпрацю з білорусами

До Новограда-Волинського завітала офіційна делегація з міста-побратима Рогачова Гомельської області Республіки Білорусь. Співпраця між містами розпочалася ще 20 років тому, коли було підписано першу угоду про співробітництво та визначено напрямки партнерства.
22 серпня у Молодіжному центрі відбулася офіційна зустріч міського голови Володимира Загривого та керівників соціально-економічної та культурної галузей міста з представниками делегації, на чолі із заступником голови Рогачовського виконавчого комітету Василем Корольчуком.
З метою поглиблення зв’язків, 22 серпня було підписано додаткову угоду про співпрацю, яка набуде чинності з моменту прийняття рішення міськими радами про її схвалення. Сторони домовилися продовжувати співробітництво у таких напрямках, як культура і мистецтво, молодіжна політика, спорт та туризм, охорона здоров’я, соціальний захист населення, енергоефективність та енергозбереження, економіка та бізнес.
Від імені Рогачовського виконавчого комітету Василь Корольчук привітав новоград-волинців з Днем незалежності України, зазначивши: «Ми впевнені, що наша співпраця буде на користь не лише нашим містам, але й на користь нашим народам».