Шахраї активізували наступ на Новоград. Звідусіль…

Шахраї активізували наступ на Новоград. Звідусіль…

\"ШахраїНас ніхто не любить, якщо не рахувати кримінального розшуку, який нас теж не любить, — так влучно сказав про шахраїв їх літературний прототип Остап Бендер. Проте навіть «ідейний борець за грошові знаки» був би сьогодні здивований тим, на які вигадки йдуть люди, аби заробити «швидкі» гроші за чужий рахунок. Аксіома зрозуміла — чим нижчий рівень життя у країні, тим більше ласих заробити. Способи, до яких нині вдаються шахраї, перевершують раніше відомі.
Різні служби та установи, у тому числі — місцеві, сьогодні активізувалися, повідомляючи у ЗМІ про випадки шахрайств. Новоград-Волинська податкова інспекція на сайті міської ради розповідає про осіб, котрі телефонують від імені керівника ОДПІ до посадовців та підприємців з проханням перерахувати кошти на картку «Приватбанку».
Управління праці та соцзахисту населення міської ради попереджає про шахрайок, які пропонують городянам оформити субсидії без черг вдома, за «символічну» плату у 100 гривень. До речі, просять повідомляти про махінації за номером «гарячої лінії» (5-53-95), на який… неможливо додзвонитися. Про це у редакцію надійшло багато скарг від читачів, і ми, вирішивши зателефонувати за цим номером, переконалися у тому. Тож відповідальним особам слід звернути на це увагу, щоб боротьба з шахраями була дієвою, а не нагадувала Дон Кіхота з вітряками.
У зверненнях городян до міліції почастішали випадки з махінаціями в Інтернеті. Зокрема, коли людина перераховує гроші на банківську картку продавця, купуючи певний товар, а в результаті — ані грошей, ані товару не отримує. Застерігає міліція і від дзвінків нібито «банківських працівників», які просять повідомити номер рахунку, з якого потім зникають гроші.
Усі ці махінації, на жаль, мають місце у Новограді та на теренах області. Тож вкотре, разом із відповідними службами, закликаємо вас, шановні читачі, бути уважними. Аби не стати жертвами наступних махінацій. Бо часто за ними стоять настільки вправні шахраї, що замасковані «операції» виявити усе важче.
Юлія КЛИМЧУК