Хроніка 39/2015

ІЗ ДВОРУ ВИКРАЛИ АВТОМОБІЛЬ «БМВ»
17 вересня до чергової частини надійшло телефонне повідомлення від 29-річного місцевого жителя про те, що невідома особа заволоділа його автомобілем «БМВ-Х6», 2008 р.в., чорного кольору.
Автомобіль перебував у дворі приватного домоволодіння в зачиненому стані (обидві пари ключів залишились у власника, в баку знаходилося близько 50 л пального, чого вистачило б на подолання відстані у 400 км). Матеріальний збиток потерпілого оцінюється в 52000 доларів США. На місці події вилучено відбитки пальців рук з металевих воріт, сліди рукавиць, на землі зафіксовано відбиток протектору шин та взуття. Також були виставлені пости, згідно з планом «Перехват».
Перевірку проводить Ново­град-Волинський МВ за ст.289 ч.3 КК України.
ПРОНИК ДО БУДИНКУ ЧЕРЕЗ ВІКОННУ РАМУ І ПОЦУПИВ ЗОЛОТО
17 вересня до чергової частини надійшло телефонне повідомлення від 80-річної жительки с.Курчиця Новоград-Волинського району про те, що з її будинку викрадено гроші.
У ході перевірки встановлено, що невідома особа проникла до будинку заявниці, знявши віконну раму. Звідки таємно викрала гроші в сумі 1796 грн. та 2 золоті обручки, які знаходилися в шафі на полиці під одягом у спальній кімнаті будинку, чим заподіяла потерпілій матеріальної шкоди на загальну суму 3796 грн. З місця події слідчо-оперативною групою вилучено відбитки пальців рук крадія.
За даним фактом проводиться перевірка Новоград-Волинським МВ за ст.185 ч.3 КК України.
КРАДУТЬ НАВІТЬ ВЕНТИЛЯТОРИ З СУПЕРМАРКЕТУ…
16 вересня до чергової частини звернувся інспектор відділу охорони ТОВ «Фора» із заявою про крадіжку двох вентиляторів.
У ході перевірки встановлено, що невідома особа проникла до супермаркету шляхом злому навісного замка, який знаходився на вхідних дверях до металевого навісу, що розташований біля «Фори». Особа таємно, шляхом перерізання кабелю напруги, викрала два вентилятори системи охолодження холодильного обладнання вартістю 16064 гривень кожен, чим спричинила матеріальних збитків ТОВ «Фора» на загальну суму 32128 гривень.
Під час огляду місця події вилучено сліди рук та кабель. Попередня правова кваліфікація — ст.185 ч.1 КК України.
НЕ ЗАМКНУЛА ДВЕРІ — ЗАЛИШИЛАСЯ БЕЗ ГРОШЕЙ
16 вересня до чергової частини надійшло телефонне повідомлення від 75-річної жительки с.Лебедівка про крадіжку грошей.
У ході слідчо-оперативних дій встановлено, що невідомі особи, шляхом вільного доступу через незачинені двері, проникли до будинку заявниці, звідки таємно викрали гроші в сумі 12000 грн. З місця події вилучено відбитки пальців рук.
Перевірку проводить Новоград-Волинський МВ за ст.185 ч.3 КК України.
Підготувала Людмила ПЕТРУК, за матеріалами, наданими міськвідділом

ЗАТРИМАНО ДВОХ «ЗБИРАЛЬНИКІВ ВРОЖАЮ» З ЧУЖОГО ПОЛЯ
До Новоград-Волинського міського відділу міліції надійшло повідомлення про крадіжки сільськогосподарських культур із поля в одному із сіл району.
Провівши низку слідчо-оперативних заходів, правоохоронці встановили, що крадіжку скоїли двоє місцевих жителів, віком 24 і 49 років. Чоловіки встигли викрасти 7 мішків качанів кукурудзи з поля, що належить одній із агрофірм району.
Зловмисники у скоєному зізнались і пояснили, що викраденими культурами хотіли прогодувати худобу. Мішки з кукурудзою правоохоронці вилучили за місцем проживання старшого підозрюваного і повернули на підприємство.
За словами керівника Новоград-Волинської міліції Сергія Рябошапки, дії чоловіків кваліфіковано за ч.1 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Їм загрожує покарання від штрафу до піврічного арешту або позбавлення волі на строк до 3 років. Триває досудове розслідування.
ЖИТЕЛЬ РАЙОНУ У ВЛАСНОМУ БУДИНКУ ЗБЕРІГАВ ВИБУХІВКУ
Дільничні інспектори Новоград-Волинського міськвідділу міліції отримали інформацію про те, що раніше засуджений за майнові злочини житель с.Кам’яний Майдан у себе вдома зберігає вибухонебезпечні речовини.
Для перевірки цієї інформації працівники міліції виїхали за вказаною адресою. 30-річний господар дозволив правоохоронцям оглянути будинок. В одній із кімнат на столі співробітники міліції виявили предмет, зовні схожий на вибуховий пристрій із маркуванням (імітаційний патрон), та циліндричний металевий предмет, схожий на детонатор із приєднаними до нього метровими дротами.
За свідченнями експертів, такі предмети можуть використовуватись на військових навчаннях та для виконання маневрів з імітації пострілу із 100-міліметрової гармати або із 122-міліметрової гаубиці.
За словами господаря будинку, вибухівку він знайшов на військовому полігоні за містом. Чому одразу не здав знахідку до міліції та з якою метою зберігав її, чоловік не пояснив.
Чинне законодавство за подібні протиправні дії передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.
Інна ВОВЧЕНКО, помічник начальника МВ, капітан міліції