Новоград і Наталівка стали на крок ближчими

21 вересня відбулося засідання спільної робочої групи з підготовки проектів рішення щодо добровільного об’єднання суміжних Новоград-Волинської та Наталівської територіальних громад. На порядок денний було винесено два питання: про організаційні питання діяльності спільної робочої групи з підготовки проектів рішень щодо добровільного об’єднання суміжних Новоград-Волинської та Наталівської територіальних громад та про підготовку проектів рішень щодо добровільного об’єднання та організацію проведення їх громадських обговорень.
Заступник міського голови Сергій Колотов поінформував присутніх про прийняті міською радою та Наталівською сільською радою рішення про надання згоди на добровільне об’єднання територіальних громад та розпорядження міського голови від 17.09.15 р. №181(о) «Про створення спільної робочої групи з підготовки проектів рішення щодо добровільного об’єднання територіальних громад», яким затверджено склад робочої групи. Також Сергій Юрійович вніс пропозиції включити в проект рішення міської ради щодо добровільного об’єднання територіальних громад такі перспективні завдання розвитку Новоград-Волинської міської об’єднаної територіальної громади: збереження функціонування закладів освіти та медицини: Наталівської ЗОШ I-II ступенів; ДНЗ; Наталівської амбулаторії загальної практики сімейної медицини; розвиток мережі транспортного сполучення в межах громади; забезпечення якісного надання адміністративних послуг; забезпечення охорони законних прав та інтересів жителів територіальної громади шляхом створення громадських формувань з охорони громадського порядку (муніципальна міліція); сприяти залученню інвестицій для розвитку промисловості та створення нових робочих місць.
Начальник організаційного відділу міської ради Ніна Марчук поінформувала присутніх про основні вимоги Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» в частині підготовки проектів рішень рад щодо добровільного об’єднання територіальних громад та подання їх в Житомирську обласну державну адміністрацію для надання висновку про відповідність зазначених проектів Конституції та законам України.
Наталівський сільський голова Раїса Храбан внесла пропозицію доповнити перспективні завдання інформацією щодо подальшого функціонування комунальних установ та інших закладів.
Наприкінці засідання було вирішено опрацювати внесені пропозиції та підготувати проекти рішень рад щодо добровільного об’єднання територіальних громад до 25.09.15 р. з метою внесення їх на розгляд сесій для прийняття рішень про їх схвалення. А також організувати проведення громадських обговорень підготовлених проектів рішень щодо добровільного об’єднання суміжних Новоград-Волинської та Наталівської територіальних громад на зборах громадян відповідних територіальних громад до 10.10.15 р.
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради