Новоград-Волинщина прощалася зі своїм земляком — солдатом за призовом Веремійчуком Романом Анатолійовичем

Новоград-Волинщина прощалася зі своїм земляком — солдатом за призовом Веремійчуком Романом Анатолійовичем

Серпень 2014 року став «чорним» місяцем для військовослужбовців 30-ї окремої механізованої бригади. Тоді, внаслідок бойових дій у районі населеного пункту Степанівка Донецької області, наші військові зазнали численних втрат: безліч загиблих, поранених, полонених та зниклих безвісти. Деяких із них і досі не знайдено. Трагічні події минулорічної давнини невгамовним болем закарбувалися в пам’яті українського народу, а особливо тих, хто ще й досі не втрачає віри у повернення додому своїх синів, братів, батьків.


17 вересня Новоград-Волинщина прощалася зі своїм земляком, радіотелефоністом 2-ї гаубичної самохідно-артилерійської батареї гаубичного самохідно-артилерійського дивізіону військової частини — польова пошта В2731, солдатом за призовом Веремійчуком Романом Анатолійовичем. 11 березня 2014 року Роман був призваний за частковою мобілізацією Новоград-Волинсько-Червоноармійським ОМВК Житомирської області. Тож іще з перших днів неоголошеної війни хлопець попрямував на Схід країни, щоб захищати її цілісність та незалежність. На жаль, Роману не судилося зустріти свій 27-й день народження. Його життя обірвалося в серпні 2014 року під Степанівкою. Тільки рік потому його тіло вдалося ідентифікувати, зробивши експертизу ДНК. У Романа Веремійчука лишилися вбиті горем мати та сестра...
Ранком 17 вересня, щоб провести в останню путь героя, до Будинку офіцерів прийшли представники міської та районної влади, його рідні, близькі, друзі, бойові товариші, а також небайдужі новоград-волинці. З невгамовним смутком до родини загиблого звернулися командир військової частини — польова пошта В2731, підполковник Роман Михальчук, голова РДА Володимир Михнюк, голова районної ради ветеранів Петро Фатенко, волонтер Світлана Кручок та однокласник Романа Сергій Романюк. Сестра загиблого Світлана Дроботюк присвятила брату проникливі рядки вірша. Панахиду за загиблим провів настоятель парафії Святих Апостолів Петра і Павла, святої мучениці Фотолії Української Православної церкви Київського Патріархату, отець Микола Бринчак. Поховали Романа в рідному селі Орепи Новоград-Волинського району.
Указом Президента України №270/2015 від 15 травня 2015 року, «За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі», Веремійчук Роман Анатолійович нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).
Вічна пам’ять і слава Герою України!
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради