Хроніка 40/2015

АБОНЕНТИ ЗАЛИШИЛИСЯ БЕЗ ТЕЛЕФОНІВ ТА ІНТЕРНЕТУ
Минулої п’ятниці абоненти телефонної підстанції «36» залишилися без телефону та Інтернету, бо знайшовся «розумник», який викрав кабелі зв’язку. 25 вересня до чергової частини надійшла заява про це від керівництва «Укртелекому». Як виявилося, з кабельного колодязя на вул. Ушакова, разом з кабелями, було демонтовано і викрадено чавунний люк. В «Укртелекомі» нас завірили, що працюють над відновленням зв’язку й очікують, що до суботи, 3 жовтня, проблему буде усунено.
Зауважте, що подія сталася у «Морському» близько 13-ї години. Відповідальним службам варто було би звернути увагу на захаращену чагарниками ділянку міста — між магазином «Юлія» та кафе «Діброва», де скоєно крадіжку, що призвела до відключення від зв’язку значної частини абонентів. Ця місцина невипадково стала «раєм» для крадіїв, адже у заростях далі власного носа нічого не побачиш — де там крадія помітити… серед білого дня?!
Вартість викраденого майна становить 1767,60 грн. Перевірку проводить Новоград-Волинський МВ за ст.185 ч.1 КК України.
Як повідомили «Звягелю» у міськвідділі міліції, у селах району також вчинено крадіжку ліній телефонного зв’язку, внаслідок чого завдано збитків на 2 тисячі гривень. За повідомленням помічника начальника МВ Інни Вовченко, правоохоронці встановили, що до вчинення цього злочину причетний 57-річний житель Новограда-Волинського. Крадій у скоєному зізнався, а з його автівки міліціонери вилучили викрадений дріт.
На запитання слідчого чоловік пояснив, що зважився на крадіжку через брак грошей. Мовляв, не зміг влаштуватись на роботу з високою зарплатою, тому вирішив підзаробити таким чином. Тепер чоловікові загрожує штраф або позбавлення волі на строк до 3 років, що передбачено ч.1 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Правоохоронці перевіряють, чи не причетний чоловік до аналогічних кримінальних правопорушень на території району.
Підготувала Юлія КЛИМЧУК

ЗНОВУ ОШУКУЮТЬ ЧЕРЕЗ ІНТЕРНЕТ…
29 вересня до чергової частини звернувся 39-річний місцевий житель із заявою про крадіжку.
21 вересня невстановлена особа під приводом продажу запчастин до автомобіля на одному з Інтернет сайтів заволоділа грошовими коштами заявника в сумі 1000 грн., скориставшись його довірою. Кошти чоловік перерахував через банківський термінал на банківську картку «продавця».
Перевірку проводить Новоград-Волинський МВ за ч.1 ст.190 (Шахрайство) КК України.
ХОТІЛА «ВРЯТУВАТИ» СИНА ВІД УВ’ЯЗНЕННЯ І ЗАЛИШИЛАСЯ БЕЗ ГРОШЕЙ
26 вересня до чергової частини звернулася 61-річна місцева жителька із заявою про те, що вона стала жертвою телефонних шахраїв. Невідома особа зателефонувала з невизначеного номера телефону, представившись працівником міліції, під приводом, що затримали її сина та потрібні гроші, щоб його випустили. Перерахувавши кошти на банківський рахунок, шахраї вимкнули телефон, таким чином заволодівши грішми в сумі 8000 грн., що належали заявниці.
За даним фактом проводиться перевірка Новоград-Волинським МВ за ч.1 ст.190 КК України.
ЗАЛИШИВСЯ БЕЗ ДИЗЕЛЬНОГО ПАЛЬНОГО ТА ГРОШЕЙ
25 вересня до чергової частини звернувся 33-річний місцевий житель із заявою про те, що невідомий чоловік шляхом обману заволодів його грошима.
У ході перевірки було встановлено, що 23 вересня, близько 18:30, невідомий чоловік зателефонував на його мобільний телефон та запропонував придбати 2000 л дизельного пального вартістю по 11 грн. за літр, і запропонував перерахувати гроші на його банківський рахунок, на що останній погодився. Знаходячись у Житомирі, у відділенні одного з банків, він перерахував вказану суму на картку шахрая, після чого мав отримати пальне на одній із АЗС у місті Житомирі, де йому повідомили, що ніякого пального ніхто не залишав, а телефон невідомого чоловіка вже не працював. Таким чином невідома особа завдала заявникові матеріального збитку на суму 21000 грн.
Перевірку проводить Новоград-Волинський МВ за ст.190 ч.1 КК України.
ПОГРАБУВАЛИ У «ЗАСАДІ»
25 вересня до чергової частини звернулася 28-річна місцева жителька із заявою про те, що в неї викрали сумочку з мобільним телефоном.
У ході перевірки було встановлено, що 13 вересня невідома особа, перебуваючи в кафе-барі «Засада» (м.Новоград-Волинський), близько 24:00, таємно викрала у заявниці особисті речі — шкіряну куртку, сумку, гаманець із грошима, косметику, записну книжку, рюкзак на загальну суму 2000 грн. та мобільний телефон вартістю 12000 грн. З місця пригоди вилучено відеозапис за 13.09.2015 року.
Перевірку проводить Новоград-Волинський МВ за ст.185 ч.1 КК України.
За матеріалами, наданими МВ УМВС, підготувала Людмила ПЕТРУК