Тільки Весельський — наш міський голова!

АБО ПОВЕРТАЄТЬСЯ, ЩОБ ЗРОБИТИ НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКИЙ ЄВРОПЕЙСЬКИМ МІСТОМ
Радісно зустріли новоград-волинці звістку, що В.Л.Весельський балотується на посаду міського голови. Люди хочуть, щоб у рідному місті був справжній господар, панували спокій, мир, достаток, щоб Звягель розвивався, міцнів економічно, а мешканці його були заможними. Віктор Леонідович — саме та особистість, для якої робота — понад усе, яка вміє чути чужий біль і завжди готова допомогти, простягнути руку підтримки тим, хто потребує. Якщо міським головою буде Весельський, — він усе робитиме для того, аби Новоград-Волинський став сучасним, європейським.
Бо він — людина передових поглядів, надзвичайно ерудована, вимоглива до себе і колег. У всьому любить лад, організованість, красу. Переконана, що працюватиме заради своїх земляків, не шкодуючи ні власного часу, ні здоров’я. Старше покоління пам’ятає, скільки гарних справ зробив Віктор Леонідович на посаді головного лікаря міськрайТМО, яким був порядок у лікарні, потужним автопарк, як поповнювались лікарняні корпуси, відділення новим обладнанням, сучасною медичною апаратурою. Дисципліна, висока організованість і відповідальність притаманні колективам, які очолював В.Л.Весельський протягом своїх трудових літ. 11 років величезної сумлінної праці віддав наш земляк місту, яке стало для нього рідним.
Пригадую, як від’їжджав з Новограда-Волинського до столиці. Не просто далося йому це рішення, але він пообіцяв тоді землякам: «Я обов’язково повернуся, щоб новим досвідом і знаннями послужити рідному місту».
У столиці Віктор Леонідович став визнаною, відомою постаттю. Нині він — кандидат медичних наук. Але де б не працював, завжди пам’ятав про новоград-волинців. Високі посади не поставили його над людьми. Навпаки — світло високих зірок давало йому можливість усе більше допомагати простим людям ретельно обстежитися у провідних клініках та науково-дослідних інститутах, домовлявся про серйозні операції для важкохворих. Повертав надію на життя тисячам людей, рятував їх, допомагав з реабілітацією. А чого варті його рекомендації, консультації, поради — про те добре знають у медичних колах.
Люди з великою гордістю, шаною і любов’ю говорять про Віктора Леонідовича. Він справді Почесний громадянин нашого міста, він справді Заслужений лікар України! Бо живе і працює заради людей! І хоча має престижну, улюблену роботу — працює помічником Президента Національної академії медичних наук України, займається наукою, пише докторську дисертацію, знову хоче послужити рідному місту, його мешканцям. Знає, як це робити, адже неодноразово був членом виконавчого комітету міської ради, депутатом обласної та міської рад. Йому добре знайомі проблеми земляків, які неодноразово успішно допомагав вирішити.
Він — сучасна, високоінтелігентна, професійна, мудра людина. Йому не потрібні ні почесті, ні слава, ні багатство. Успіх постійно його супроводжує. Тож постать, яку так поважають у нашому місті, прагне одного — творити добро. Цьому Віктора Леонідовича навчили батьки. Він народився у робітничій, скромній, але дуже трудолюбивій сім’ї. З дитинства багато і важко працював. Не боїться роботи. Навпаки — від творення добра людям має задоволення, бачить у цьому зміст життя.
Пам’ятаю усі 11 років, коли він працював головним лікарем міськрайТМО, оскільки в «Лесиному краї» неодноразово доводилося висвітлювати питання медицини. Його енергійність і компетентність, зацікавленість у позитивному результаті, його вміння об’єднувати, гуртувати людей заради великих справ — вражаючі! Саме тому, мабуть, вперше в історії України головний лікар ТМО провінційного міста став заступником міністра охорони здоров’я України. Високі посади (а він керував медициною не лише України, а й столиці, Дніпропетровщини) зміцнили його дух, додали знань і прагнення ще більше працювати на благо міської громади.
В.Л.Весельський повертається до рідних місць, щоб зробити їх кращими, а людей — заможнішими і щасливими. Допоможемо йому, шановні новоград-волинці, адже ми впевнені в цій людині, знаємо, що Віктор Леонідович не підведе земляків, якщо вони довірять Весельському очолити міську владу. Він — гідний бути мером. Він — керівник, господарник, організатор від Бога. Кожен здобуток у житті досяг величезною працею. І далі працюватиме з ентузіазмом, натхненням, на совість, зі знанням справи. І відкритим серцем для кожного новоград-волинця!
Лариса ГЕРУС, лауреат премії імені Лесі Українки обласного відділення Українського фонду культури