Хроніка 41/2015

КРАДУТЬ ТЕЛЕФОНИ, ЯК ІЗ МАШИНИ…
2 жовтня до чергової частини міськвідділу надійшло телефонне повідомлення від 56-річного жителя с.Гірки про крадіжку його майна.
У ході перевірки було встановлено, що 16 вересня, близько 10 години ранку, невстановлена особа, знаходячись на подвір’ї будинку заявника, шляхом вільного доступу через незачинені водійські дверцята проникла до салону автомобіля марки «БМВ». Звідти викрала мобільний телефон марки «Highscreenzera5» чорного кольору вартістю 3150 грн.
…ТАК І З РОБОЧОГО МІСЦЯ
2 жовтня до чергової частини міськвідділу звернулася 26-річна жителька району, продавець у відділі іграшок у «Торговому домі», що по вул.Шевченка, 35/1, й повідомила про крадіжку мобільного телефону.
Було встановлено, що невідома особа, знаходячись у приміщенні «Торгового дому», таємно викрала зі столу у відділі іграшок мобільний телефон марки «Samsung GT7272», який належить заявниці. Таким чином спричинила матеріального збитку останній на суму 1910 грн.
ПОЦУПИВ ІЗ ГАРАЖА ДВА ВЕЛОСИПЕДИ
3 жовтня до чергової частини міськвідділу надійшло телефонне повідомлення від 58-річної місцевої жительки про крадіжку з гаража. Було встановлено, що невідома особа, шляхом зламу навісного замка дверей, проникла до гаража, який розташований у дворі будинку заявниці. Звідти таємно викрала спортивний німецький велосипед вартістю 3600 грн. та жіночий велосипед вартістю 1500 грн. У ході огляду місця події вилучено сліди тканини, слід зламу.
НАВІЩО СПАЛИВ КОПИЦЮ СІНА?
4 жовтня до чергової частини надійшло телефонне повідомлення від диспетчера ДСНС про те, що в с.Жеребилівка Новоград-Волинського району горить копиця сіна, що належить 36-річній місцевій жительці.
У ході першочергових слідчо-оперативних дій встановлено, що 4 жовтня, близько 5 години ранку, непрацюючий 35-річний місцевий житель, перебуваючи на полі в с.Жеребилівка, з метою умисного знищення чужого майна, шляхом підпалу знищив копицю сіна розміром 5 на 6 м, вагою близько 3 тонн, розташовану на полі в семи метрах від сараю, чим спричинив матеріального збитку потерпілій на суму 6500 грн.
До цього підозрюваний висловлював словесні погрози на адресу потерпілої та заявляв про наміри спалити її сіно.
За матеріалами, наданими МВ УМВС, підготувала Людмила ПЕТРУК

ТЕЛЕФОННІ ШАХРАЇ ЗНОВУ ВИМАНЮЮТЬ ГРОШІ
28 вересня до Новоград-Волинського міськвідділу міліції звернулася 58-річна жителька райцентру із заявою про шахрайство. За словами пенсіонерки, до неї зателефонував чоловік, якого вона прийняла за свого сина, котрий проживає у Києві. Чоловік повідомив, що потрапив у ДТП, і для залагодження питання щодо непритягнення його до відповідальності необхідні гроші. Жінка повірила співрозмовникові та переказала 17500 грн. на вказані ним рахунки. Схожа ситуація трапилася 29 вересня у Бердичеві, де 66-річна жінка, «залагоджуючи проблему», позбулася 6800 грн.
Лише згодом, зв’язавшись із дітьми, обидві заявниці зрозуміли, що їх ошукали, та звернулися до міліції. Нині розпочато заходи щодо встановлення та затримання зловмисника.
Прес-служба Новоград-Волинського МВ УМВС України

ДВА БРАТИ ПОГРАБУВАЛИ МАГАЗИН
До чергової частини Новоград-Волинського міськвідділу міліції зателефонував 61-річний житель с.Суховоля і заявив про крадіжку з його продуктового магазину. На місці події працівники слідчо-оперативної групи міліції встановили, що невідомі проникли у приміщення, розбивши скло у вікні. За словами власника магазину, було викрадено горілку, вино, цигарки і ковбасні вироби — загалом на суму близько 2 тис. грн.
Правоохоронцям вдалося довести причетність до крадіжки двох братів, віком 30 і 32 роки. Старший — раніше вже був засуджений за розбої та хуліганство, а одразу після крадіжки втік із села. Молодшого — інспектори затримали. Той зізнався у скоєному і розповів, що крали заради дармової випивки та сигарет. Частину викраденого вилучено за місцем проживання чоловіка. Нині триває розшук його брата. Злодіям загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 6 років.
МІЛІЦІЯ ПРОДОВЖУЄ ВИКРИВАТИ «ВАЛЮТЧИКІВ»
За останній тиждень під час заходів, спрямованих на виявлення та припинення порушень правил проведення валютних операцій, працівники міліції зафіксували десять фактів підпільного обміну. У нелегальних «міняйлів» вилучено валюти на суму понад 12 тисяч гривень. При цьому відповідальність несе як особа, яка здійснює такі операції, так і той, хто купує валюту.
За усіма фактами складено адміністративні протоколи за ст.162 (Порушення правил про валютні операції) Кодексу України про адміністративні правопорушення та направлено до суду. Загалом із початку року за такі протиправні діяння притягнено до відповідальності 28 громадян. Законодавством за незаконні скуповування, продаж, обмін, використання валютних цінностей як засобу платежу або як застави, передбачено покарання у вигляді попередження або накладення штрафу від 30 до 44 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією валютних цінностей.
Інна ВОВЧЕНКО, помічник начальника МВ, капітан міліції