Який УКРОП у полі не росте?

Назва «Укроп» народилася на війні. Так терористи і російські військові на Донбасі кликали українських бійців, котрі захищали свою Батьківщину. Там, на фронті, якраз і стало зрозумілим, що таке патріотизм, і хто такі патріоти. Українці, росіяни, євреї, грузини, люди, які говорили російською, українською та іншими мовами, — проливали свою кров за Україну. Ветерани АТО й ті, хто першим постав на захист країни від російсько-терористичних військ, переконані, що боротися потрібно не тільки із зовнішньою агресією, але й із внутрішнім ворогом — зрадниками, які окупували владні кабінети. Тому вони створили власну партію — «Українське об’єднання патріотів — УКРОП» і ведуть її в місцеві ради, аби вичистити звідти злодіїв, поплічників Януковича і всіх, хто руйнує Україну зсередини.
ПОЧАТИ СПОЧАТКУ
Ані з минулою, ані з теперішньою владою, різниця між якими дедалі менша, УКРОП не пов’язаний жодним чином. Його діячі прийшли в політику вже після Майдану. Тому в цій партії добре розуміють: балачки про реформування країни — просто відверта брехня. Стара корумпована Система нікуди не поділася і пронизує державу наскрізь: ті, хто мав владу при Януковичі, мають її і тепер; державні гроші як розкрадалися, так і розкрадаються. Державу треба будувати НАНОВО: привести у владу нових людей, написати нові закони, а починати потрібно з нової Конституції, адже вона є основою всього, як фундамент будинку. Бо який сенс фарбувати стіни будинку, що от-от завалиться?
Люди, що створили УКРОП, півтора року тому не допустили повторення у Дніпропетровську подій Донецька і Луганська. Вони, російськомовна «дніпропетровська команда», виявилися набагато більшими патріотами, ніж купка солодкоголосих україномовних брехунів, що «примазалися» в останню мить до Майдану, аби лише захопити владу, яку народ вибив з рук «зека» Януковича та його зграї. Але тепер з представниками цієї самої зграї, які назвалися опозиційним блоком, влада йде на місцеві вибори. Не покаравши жодного ідеолога чи спонсора сепаратизму, сьогодні всі сили влада кинула на репресії патріотів, добровольців, тих, хто вголос говорить: у владі змінилися лише деякі обличчя, але залишилася незмінною злочинна Система!
ЩО ПАТРІОТУ ПОТРІБНО ДЛЯ ЩАСТЯ?
Отже, зруйнувати державу Чиновника та збудувати державу Людини. Така проста ідея, але яка так сильно не подобається вгодованим щурам-чиновникам при владі. Але руйнацію і перебудову УКРОП збирається робити винятково мирним, конституційним, політичним шляхом. Ці люди дуже добре знають, що таке війна — для того, щоб понад усе цінувати мир. Це — питання виживання країни і головне завдання Революції Гідності. «Допоки Система продовжуватиме руйнувати країну — Революцію не завершено», — так написано в маніфесті «Українського об’єднання патріотів — УКРОП».
А ще, з точки зору Системи, патріоти знахабніли до того, що відверто заявляють: «Ми хочемо бути громадянами, які беруть участь у прийнятті рішень, контролюють владу і вимагають звіту — не тільки на виборах, але й кожен день. Це право ми заслужили. На Майдані, на фронті, в тилу». І сьогодні лінія фронту проходить всередині суспільства: між тими, хто працює, й тими, хто збагачувався за рахунок країни: олігархами, чиновниками, політиками, силовиками, прокурорами, суддями. І тут не перемогти за допомогою зброї чи відваги окремих людей. На цю війну має повстати весь народ, а його зброя — голос на виборах: місцевих, парламентських, президентських. Якщо знову продати його за подачку (взяту з розкраденого вщент бюджету), то майбутнього в України не буде.
ПОВЕРНУТИ ВКРАДЕНЕ
«Повернути в державну власність підприємства, вкрадені Системою й олігархами, які до неї входили, а також активи країни-агресора на нашій території», — ось через цю вимогу партію УКРОП ненавидять багатії на чолі з керівниками держави. Бо це геть розорить їх. А в той же час патріоти вимагають, аби більшість громадян стали співвласниками найбільших підприємств і компаній — через пряму участь в акціонерному капіталі або суверенні та пенсійні фонди.
Та вкрали в людей не лише багатство країни, а й природне право на владу. УКРОП вимагає: Україна має стати державою, де повноваження місцевих громад забезпечені як можливістю вільно розпоряджатися заробленими коштами, так і правом обирати суддів, прокурорів і керівників силових органів місцевого рівня. А ще в новій Україні буде мінімальна кількість депутатів і чиновників, чиї рішення є підконтрольними громадянському суспільству. Корупцію УКРОП пропонує прирівняти до зради Батьківщині і карати вищою мірою покарання з повною конфіскацією майна. І громадян на виборах не можна дурити: Президент не повинен бути членом або головою будь-якої партії, і жодна партія чи блок не можуть використовувати ім’я Президента у своїх цілях. Все це можливо зробити, і УКРОП має на це волю. Та чи хоче цього суспільство? Вибори 25 жовтня це покажуть.
Лесь ВОЗНИЙ