Чому на сайтах знайомств багато одружених людей?

Багато відкриттів готує нам життя. Не завжди приємних, і не завжди схвалених суспільством. Особливо це розумієш, коли виходиш із зони комфорту, що завжди по-різному: у кожного свої здобутки, хиби, відкриття, очарування і розчарування.
Із часу нашого першого журналістського розслідування на сайтах знайомств минув рік, а й досі ми отримуємо питання від читачів щодо продовження цієї пікантної теми. Багатьом, виявляється, цікаво: хто користується такими веб-сервісами? Із якою метою? Чи багато пар таким чином не лише познайомилися, а й продовжили стосунки? Що ж, журналістам часто доводиться занурюватися в гущину подій, щоб поділитися потім отриманим досвідом із читачами. Спробуємо?

ЛЮДИ АКТИВНО ПЕРЕХОДЯТЬ В ОНЛАЙН
Карантин сприяє тому, що дедалі більше користувачів спілкуються в мережі. Сайти знайомств переживають новий сплеск активності. Деякі «кмітливі» індивідуми, зареєструвавшись, отримали тут «постійну прописку», хоч не завжди позитивний імідж. Таких людей запам’ятовують, побачивши не на одному сайті, додають у чорний список через набридливі, недолугі повідомлення. Схоже на діагноз, коли люди роками проводять час в Інтернеті, стаючи схожими на «віртуальні овочі». Для таких, очевидно, невдовзі створять віртуальне кладовище зайве витраченого часу.
Знайомства в реальному житті поступово відходять у минуле. Це не означає, що люди більше не знайомляться на вечірках, у транспорті чи на роботі. Проте, ніде правди діти, сайти — зручний спосіб знайти когось відповідно до власних вподобань, не виходячи з дому, хоч раніше це вважалося непривабливим чи ганебним явищем. Зараз усе це нормально, як і надіслати сердечка в День Валентина.
ШУКАЧІ «ГОСТРИХ ВРАЖЕНЬ» — ЧАСТІ ГОСТІ
Найбільша несподіванка, яку відкривають для себе охочі познайомитися — тут «зависає» багато одружених людей (!). І жінок, і чоловіків, котрі шукають «перчинку», поки вдома все стабільно або не дуже. Нарікають на нерозуміння, відсутність ніжності з боку партнера, часто не приховують полігамії, відвертих збочень, пропонуючи те, про що їх партнер, можливо, не здогадується в найсміливіших мріях!
Винахідливі партнери для перевірки коханих іноді реєструються, щоб вступити в переписку з чоловіком або дружиною під іншим ніком. Часом із цього виходять досить незвичайні, детективні історії… І розлучення після цього теж трапляються.
Одне можна сказати точно: поки ви не зареєструвалися на подібних порталах, у вас значно більше шансів довіряти людині, з якою лягаєте в ліжко. Бо коли потрапляєш у вир настроїв, життєвих перепитій і найрізноманітніших сексуальних бажань, то шансів переконатися в добропорядності значно менше.
«ІЗ ЖІНКАМИ, ЗВІСНО, КРАЩЕ. Я Ж НЕ ГЕЙ»
Можна зустріти тих, хто не приховує нетипових сексуальних вподобань. Лесбійських чи гейських симпатій, наприклад, або ж бісексуальності. У такому випадку ще й дивуються: «Невже це тебе бентежить?».
У відповідь на питання, чому вдалися до тієї чи іншої орієнтації, відверто діляться життєвими історіями. Про те, що якось так випадково сталося, сподобалося, то навіщо обмежувати себе в задоволеннях? Один чоловік зізнався: «Це заради нових відчуттів. Спробував зі знайомим хлопцем декілька разів і все. Із жінками, звісно, краще. Я ж не гей».
У нинішніх життєвих реаліях можна зустріти на сайті несподіваних знайомих із твого чи сусіднього міста, котрі сміливо заходять у гості і пишуть, шукаючи пару. У багатьох, як виявилося, усе просто в цій царині, часто немає жодних моральних зобов’язань.
ЖИТТЯ ПІСЛЯ РОЗЛУЧЕННЯ
Навіть коли чоловіки розлучаються, залишили колишній дружині дітей, то здаються собі суперовими альфа-самцями. От би таку впевненість слабкій статі! Почитати їх анкети — все одно, що сходити на курси підвищення кваліфікації. Поки жінки «зализують рани» і тягнуть нащадків на своїх плечах (часом навіть не подаючи на аліменти, бо їм гордість не дозволяє), чоловіки живуть «на повну», відчуваючи, що в них тепер гострий дефіцит.
Звісно, є й нормальні випадки, коли мужчини люблять своїх дітей, підтримують колишніх дружин, спілкуються з ними. Знають не лише розмір аліментів на дітей, а й допомагають із уроками, днями народжень чи водять до лікарів. Такі чоловіки, навіть на сайтах знайомств, викликають повагу.
Трапляються й дзеркальні випадки, коли чоловік залишається самотужки виховувати дітей: працює, утримує, збирає в школу, обіймає ввечері і заплітає косички вранці. І на віртуальні знайомства згоден, аби знайти допомогу в хатніх справах. Бо й жінки бувають «неправильними», забуваючи про материнський обов’язок. Моральність по відношенню до дітей — головний чинник, про який усім варто пам’ятати після розлучення.
ВІД СЕКСУ ДО КОХАННЯ: НА КОЛІР І СМАК — ТОВАРИШ НЕ ВСЯК
Як би не ламало людей життя, на сайтах шукають знайомств і спілкування, серйозних стосунків, хтось — коханців і коханок, інші — дружніх стосунків. Відправитися в подорож світом, підтримувати один одного, знайти кохання свого життя, бути поряд завжди, — про це мріють найчастіше. Йдуть із сімей, якщо цього не вдалося досягти. Хтось потім відверто розповідає про подружні невдачі, інші, навпаки, замовчують, прагнучи залишити поразки в минулому.
Що для тебе ідеальне кохання? Яке ваше ідеальне побачення? Що найбільше в собі подобається? Що тебе смішить? Що добре/погано вдається? Яку пораду щодо побачень дав би собі в минулому? Чи легко ти кажеш «ні»? Як себе балуєш? Яка музика тобі подобається? Що може поставити хрест на твоїх стосунках? Що зробиш, якщо виграєш лотерею? Як проявляєш свою небайдужість? — запитують сайти, щоб познайомити людей ближче. Часто за цими простими питаннями можна прочитати характер, іноді — душу і біографію.
Отримують зовсім різні відповіді, бо в кожного за плечима власний досвід, думки, надії, прагнення… Нелегко відшукати своє в цьому розмаїтті людей із різних країн, яких у мережі — широка географія. Приклади є, коли Купідон стріляє влучно. І про це залюбки діляться користувачі, розповідаючи знайомі історії та прагнучи потрапити до числа щасливчиків.
ВІД УКРАЇНСЬКОГО СЕЛА — ДО АМЕРИКАНСЬКОГО ШТАТУ
Ми вже писали, що іноземці більш галантні і фото виставляють імпозантніші. Українці не соромляться презентувати себе в трусах, із пивним животиком, на тлі занедбаного паркану чи розваленої хати. Те саме стосується жінок — декотрим, незалежно від національності, сильно бракує смаку і стилю. Закордонні жінки, до речі, на відміну від чоловіків, над цим взагалі не заморочуються.
Іноземці-чоловіки частіше виставляють світлини, де працюють в ошатних офісах, у сорочках, костюмах, краватках, на тлі гарних краєвидів або займаються в спортивних залах. Голосові повідомлення чи відео-дзвінок швидше відкривають завісу таємничості, але з різних причин не всі на це йдуть . Багато хто переконаний, що поспіх у таких справах зайвий. Однозначно, що наших жінок більше цінують за кордоном, тому вони часто надають перевагу знайомствам із нареченими з інших країн.
ПІКАНТНІ ФОТО: НАДСИЛАТИ ЧИ НІ?
Дехто прагне за цим заняттям розвіяти нудне самотнє життя. Тому не дивина, коли після двох-трьох банальних запитань вдаються до надсилання відвертіших фото, ніж ті, що представлені в анкетах. Просять селфі в панчохах, короткій сукенці чи без одягу… Можуть вислати щось своє, не менш приголомшливе або ж зовсім смішне.
За такими діями легко виявити поверхневих людей, котрим цікава інтимна зустріч без будь-якого продовження. Жінки, як виявилося з опитування, не рідше просять надіслати їм світлини сексуального характеру.
Утім далеко не всі на це погоджуються. Дехто вважає подібні прохання емоційною крадіжкою і радить не робити того, що потім внутрішньо спустошує, якщо людина має на меті винятково корисні мотиви. Інших це навпаки запалює, а взаємні компліменти в таких випадках можуть перерости у віртуальний секс. Амурні справи, будемо відвертими, у мережі давно втратили етичні кордони.
Люди, котрі часто подорожують, прагнуть мати багато знайомих у різних містах чи країнах. Наприклад, байкери в очікуванні відкриття чергового мотосезону, не проти заїхати в гості до знайомої з сайту, а як далі в них складеться — покаже час. Усе частіше люди не бачать жодної проблеми в короткочасних стосунках.
У будь-якому разі, комунікабельність нікому не заважала будувати стосунки. Чи легше йдеш на контакт — тим більше шансів.
Разом із тим, не виняток, що знайдеш для спілкування освічену, різносторонню людину, спілкування з якою повністю поглине і подарує нову життєву сторінку. Про це розповідають часто.
«Я НА САЙТІ ВПЕРШЕ ЗАКОХАВСЯ»
Звісно, у всіх різний досвід знайомств, як і в реальному житті. «Звягель» попросив читачів поділитися враженнями про відвідування подібних ресурсів. Пропонуємо деякі з них:
«Мої враження — негативні. Здебільшого тут спостерігаю невдах і збоченців (на мою думку, близько 80%), адекватна, зайнята людина цілодобово тут сидіти не буде.
Сайт знайомств — велика спокуса в пошуках кращого партнера, але в багатьох випадках — не все те золото, що блищить. Я переглянула своє ставлення до чоловіка, із котрим розлучилася два роки тому. Не такий він вже й поганий, порівняно з тими, із ким спілкувалася в мережі».
«Усе залежить від того, з якою метою ви зареєструвалися. Я вірю в силу думки, тож сподівалася, що на подібних сайтах є багато нормальних людей, у яких не все склалося. І мені саме такі зустрічаються. Були й серйозні стосунки, але не одразу пазли складаються, тому продовжую пошук і вірю в найкраще».
«Я на сайті вперше закохався по-справжньому, хоч мав до того дружину і двох дітей. Після розлучення зареєструвався, бо тут кращий клімат для знайомств, ніж у житті. Почав переписувати з дівчиною з іншого міста, зустрілися. Вона досить звичайна, із мінімальною зарплатою, живе в батьків, одягається без смаку, поводити себе з чоловіками не вміє. При зустрічі сказала, що вона моя… І мене віднесло так далеко, що я себе палкою збивав, аби не думати про неї. Не зміг. Пропоную їй переїхати в столицю, влаштувати на роботу. Зі мною матиме все, але вона боїться змін».
«Багато жінок і чоловіків не хочуть змін, живучи в проблемних сім‘ях. І справді, після розлучень виникає багато проблем, яких не буде, якщо не руйнувати шлюб. Тому багато хто має коханців і коханок, із якими знайомляться на сайтах, але не кидають дружину і дітей. Класичний випадок, у якому усіх все влаштовує».
«Моє листування з військовим красенем тривало три місяці. Потроху обговорювали плани на щасливе сімейне життя, але раптово чоловік зник. Хоча у вайбері продовжує бути на зв’язку. Якось написала йому дізнатися, в чому справа, отримала незрозумілу відповідь. Як це можна пояснити?».
«Наше знайомство триває досі, але вже рік, і мені набридло. На свята він присилає квіти, навіть приїздив провідати, коли я була хвора. Але іскра між нами не запалилася, тепер думаю, як йому про це сказати і не образити?».
«Віртуальні стосунки часто приречені на невідомість, бо не знаєш, чи можна довіряти людині, чого від неї очікувати, адже це чужа людина… Для того, щоб вона стала твоєю, потрібно багато пережити, обговорити, відчути. На сайті це навряд чи можливо, бо потрібна реальна зустріч. Не всі на це спроможні. Як на мене, знайомства на сайті — це ілюзія щасливих відносин».
«Я зустрічаю тут багато цікавих і нормальних людей. З однією дівчиною ми довго переписувалися, їздили разом на море з дітьми, зустрічалися потім. На жаль, життя підкинуло проблеми, які треба вирішувати, а ми живемо в різних містах, тому наші стосунки зараз на паузі, до кращих часів, коли стане зрозуміло, чи справді ми одне одному потрібні. Я з сайту видалився і живу реальним життям».
«Переконана, що від долі не втечеш. Можна пережити божевільні почуття, але розійтися, а можна спокійно увійти в родинне русло і гармонійно співіснувати. Якщо людина думає і мріє, як і ти, тоді все складеться, де б ви не зустрілися!».
Дарина НОВОСАД