Керівник Новоград-Волинського районного відділу поліції зустрівся з місцевими журналістами

19 березня керівник Новоград-Волинського районного відділу поліції Андрій Гнатенко провів брифінг для журналістів місцевих ЗМІ щодо результатів роботи поліції за поточний рік.
Начальник Новоград-Волинського районного відділу поліції розповів про зустрічі із керівниками громад та органами місцевого самоврядування з приводу облаштування системи відеонагляду.
— Встановлення камер відеоспостереження дозволить значно покращити безпеку на вулицях та проводити оперативний моніторинг ситуації. Без сумніву, що такі системи візуального спостереження ефективно впливають на зменшення злочинності та допомагають поліцейським швидше встановити особу правопорушника. Тому ми сподіваємося, що найближчим часом безпекова система запрацює належно в нашому місті та районі, — прокоментував начальник Новоград-Волинського районного відділу поліції Андрій Гнатенко.
Журналісти цікавилися ситуацією із вчиненням домашнього насильства, на що Андрій Гнатенко відповів:
— Поліцейські склали понад 195 адміністративних матеріалів відносно осіб, які вчинили домашнє насильство, та винесли 53 термінових заборонних приписи стосовно кривдників. Наразі п’ятьом чоловікам оголошено про підозри через вчинення систематичного домашнього насильства. Один чоловік отримав покарання у вигляді 2-х років позбавлення волі та вже його відбуває.
Керівник Новоград-Волинського районного відділу поліції повідомив, що поліцейські розкрили низку тяжких та особливо злочинів: вбивство, грабежі, крадіжки з проникненням у житло, розбій, викрадення, спричинення тяжких тілесних ушкоджень та ін.
Журналісти також поцікавилися ситуацією із скидами сміття на території Новоград-Волинського району.
«Наразі відкрито одне кримінальне провадження та накладено арешт на речовий доказ. Ми чекаємо результатів експертизи у квітні 2021 року. Нових скидів сміття не зафіксовано. Якщо станете свідком, що сміття знову завозять, то відразу телефонуйте в поліцію», — наголосив Андрій Гнатенко.
Із початку року працівники Новоград-Волинського районного відділу поліції склали понад 2550 адміністративних матеріалів, з яких 58 протоколів — за керування транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння.
Керівник районного відділу поліції розповів про контроль за дотриманням карантинних обмежень. Із початку року правоохоронці склали понад 430 адміністративних матеріалів за порушення карантинних норм.
«Поліцейські закликають громадян дотримуватись соціальної дистанції, використовувати засоби індивідуального захисту та уникати місць масового скупчення людей, щоб не наражати себе на інших на небезпеку», — повідомив Андрій Гнатенко.
За матеріалами Новоград-Волинського районного відділу поліції